Various - Brazilian Basics 3 (Urban Essentials)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Boskamp laat de zon schijnen met zijn opzwepende latin-house selectie!

Zelf schrijft hij op het hoesje dat de latin-house sound vorige zomer al tot een kokend hoogtepunt kwam. Waarbij hij er gelijk aan toevoegt dat de vooruitzichten voor de komende zomermaanden wat hem betreft er zelfs nog beter uitzien. We zullen zien. Aan de aanstekelijke selectie die Rob Boskamp samenstelde voor het derde deel van de Brazilian Basics serie zal het in ieder geval niet liggen. Al komen we wel een paar prominente zomerknallers van de zomer 2001 op het album tegen, waarvan Barabaratiri van Gypsymen wellicht het meest tot de verbeelding spreekt.

Tekst: Nico

Het succes van de zwoele en veelal sensuele Zuid-Amerikaanse ritmes en klanken is niet meer weg te denken uit de danswereld. Loungen, chillen en relaxen doen we steeds vaker op Zuid-Amerikaans beinvloede downtempo grooves en moods. Maar wie zijn beats liever iets steviger heeft, kan terecht bij verzamelaars als The Night Is Young van Enrico Riva, die recentelijk het meer dan uitstekende tweede deel hiervan uitbracht, of de nog wat stevigere latin-house van Quinten de Rozario, van wie recentelijk het aanstekelijke mixalbum Latin Essentials verscheen. Met Quinten de Rozario neemt Rob Bosmkamp een prominente rol in binnen Nederlandse dj's die het doen met door latin beinvloede house. Weinig echt origineel Zuid-Amerikaans werk, gewoon Europees dansvloervoer waarbij de pittoreske dorpspleintjes, het Braziliaanse carnaval, de witte stranden, wulpse danseressen bij het maken ervan op het netvlies gebrand stonden.



Meer info Brazilian Basics

Ook op het derde deel van Brazilian Basics lijkt Boskamp ons toe te schreeuwen om toch vooral niet moeilijk te doen, maar gewoon te genieten. Niks meer, niks minder. Daar draait het om, de zomer is tenslotte in aantocht. Om dat zomerse gevoel alvast onder handbereik te brengen mixt Boskamp zeventien tracks op soepele wijze aan elkaar die de zon doen schijnen, een lach op je gezicht brengen en je vooral nu al doen verlangen naar lange warme dagen, volle terrassen, warm zand en koele drankjes. Hij opent het album daarvoor met Bob Sinclair feat. Salome de Bahia en voert ons langs tracks van Mixmaster Padovano, Murcielago, Top Catz, Sunkids feat. Change, Noel Nanton, Maxz Volume, Gypsymen, Guarana, Casa Cuba, Wawa, Ipanema, Frisco etc. Een groot aantal van de namen spreekt tot de verbeelding, maar vergis je niet. Achter veel van de exotische namen schuilen koele kikkers uit de lage landen die hun oren goed te luisteren hebben gelegd in het exotische werelddeel. Voor de feestvreugde maakt het allemaal weinig uit, de trommeltjes, blazers, opzwepende ritmes en pakkende vocalen spetteren er niet minder om. Boskamp laat de zon schijnen door een album vol effectief spul aan te bieden waarop drums, bongo's en congo's het werk doen. Niet moeilijk doen, gewoon genieten.

DMW "Best Latin Night Out"

Aan de Coolsingel 103 in Rotterdam en de Oudegracht in Utrecht vind je DMW, absoluut een van Nederlands grootste en hotste latin restaurants/ clubs waar onder andere de dj's Rob Boskamp en Quinten de Rozario op regelmatige basis hun Latin Essentials en Brazilian Basics vanachter de draaitafels aan de man brengen. Een uitstekende kaart vol exotische gerechten is het begin van een zwoele avond, terwijl de aanstekelijke beats je in de stemming brengen voor een warme nacht die nog wel eens heel wat zwoeler zou kunnen zijn! Vind je Rotterdam of Utrecht wat aan de gewone kant, dan kun je ook in London of Zurich je exotische gerechten laten voorschotelen in een van de DMW restaurants. De kans dat je daar Rob Boskamp of Quinten de Rozario achter de draaitafels vind is alleen iets kleiner. Naast de twee DMW restaurants/clubs tref je Rob Boskamp deze zomer in heel Nederland achter de draaitafels tijdens de Brazilian Basics Tour.


Meer info DMW

Brazilian Basics 3 ligt vanaf 30 mei in de winkel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws