Trust The Dj Garage special (Trust The Dj)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music


Dj Disciple, Phil Asher en Bobby & Steve in the mix!

Het succesverhaal van de Trust The Dj mixserie zit hem in de eenvoud. We bouwen een internetsite en maken daarin microsites van de toonaangevende dj's wereldwijd. Daarvan is er bovendien een meerderheid die een gelijknamig mixalbum uitbrengt. Grote jongens als Dave Angel, Goldie en Kevin Saunderson hebben hun laatste dj-skills al op cd uitgebracht, er zullen nog velen volgen! Bij deze een samenvatting van de laatste garagereleases.

Tekst: Marcel

Dj Disciple - DS01

David Banks heeft zijn dj pseudoniem te danken aan het feit dat hij ooit begon als gospel-dj. Geboren een getogen in New York, muzikaal gevormd door zijn vader (pianist van Miles Davis) en broer (basgitarist bij George Benson). Uplifting house en garage is wat Dj Disciple je op zijn mixalbum voorschotelt. Een pittige variant van de garagasound, maar des te energiek! Met producties van topartiesten als Peace Division, Silicone Soul en Robby Rivera, speelt Disciple een beetje op safe. En dat is zowel de sterkte als zwakte van dit album.
De pompende baslijnen denderen heftig uit de speakers, gevolgd door een leger aan percussie en wat catchy vocalen. Dit allen wordt prima gemixt! Maar het geheel is ietwat voorspelbaar en de platenkeus niet echt van origineel. Iedereen kan immers een goed mixalbum samenstellen met nummers als 'El Rey' van Noal Nanton ft. Sandi Flores, 'The Guitar Track' van Colours en het eveneens grijsgedraaide 'Electric' van Robbie Rivera. Een beetje voorspelbaar, maar wel erg lekker!
Luister

Phil Asher - PA01
Jazz, latin, soul, disco, funk, broken beats en house, de Brit Asher is een veelzijdig muzikant. Bracht in zijn loopbaan al meer dan tachtig vinylreleases uit, stelde een aantal verzamelaars samen en produceerde twee prima soloalbums. Op zijn mixalbum voor Trust The Dj laat Phil Asher horen dat je hem niet in een hokje kunt stoppen. Al zijn geliefde muziekstijlen komen aan bod. De tracklisting is uitstekend met producties en remixen van Da Lata, Mark de Clive Low en Modaji (die allen vorig jaar nog schitterden op het Drum Rhythm festival).
Het album start soulvol en funky, over het algemeen wat downtempo. Maar vanaf Isolee's 'Beau Mot Plage' gaan de diepe housebeats ook een belangrijke rol spelen. Het zijn vooral de lekkere, jazzy houseproducties van Nathan Haines ft. Verna Francis, Black Box Technology en Restless Soul ft. Valerie Etienne waardoor de volumeknop een tandje hoger wordt gezet. Asher eindigt zijn set met een aantal discoclassics, het had niet beter gekund. Aanrader!
Luister

Bobby & Steeve - BS01
Ben je bekend met de skills van Tony Humpries, Junior Vasquez en Larry Levan (rip), houd je van de Masters at Work, Erick Morillo en Olav Basoski? Dan is dit mixalbum jouw op het lijf geschreven! Het dj-duo mixt vooral de soulvolle, vocale houseproducties aan elkaar. Af en toe komen ook wat latinbeats om de hoek kijken en ook de jazzy housebeats ontbreken niet. Opvallend is de onbekende, maar goede platenkeus met goede nummers van Under Pressure, Jay J ft. Jo Jo Hailey en Troy Parrish.
Een goede set die prima tot zijn recht komt, wanneer je onder het genot van een zoet cocktailtje een dagje strand meepikt. De housebeats zijn namelijk vooral erg zonnig! Enig minpuntje is het lage aantal tracks van 11 stuks, waardoor je niet echt over dj-skills kunt spreken. Desalniettemin een prima, zomers tussendoortje!
Luister

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws