Floris - Floris (United Recordings)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het talent van 2002: Floris!

Floris is een Amsterdamse houseproducer die in drie jaar tijd een bijzonder fraai album heeft geproduceerd. Met een aantal uitstekende deephouse-platen gaf hij zijn sound op het kwaliteitslabel After Midnight al gestalte. Zijn debuutalbum daarentegen is een jazzy, funky, soulvolle en filmische plaat die het midden kiest tussen Yonderboi, Miles Davis en Massive Attack. Zijn verrichtingen in de studio combineert hij met een studie Informatica aan de Universiteit van Amsterdam, het is een veelzijdig mannetje die Floris Klinkert.

Naast een aantal instrumentale tracks, vind je op het album veel vocale nummers terug, zoals je op de gastbijdragen van K's Choice Sarah Bettens en zangeressen Rose en Carmen kunt horen. Daarnaast bespeelt Benjamin Hermans op 'Almost' zijn saxofoon op een wijze zoals alleen de familie Dulfer na kan doen. Het is met name de intense poptrack 'Weight Of This World' met daarop de kippenvelveroorzakende zang van Sarah Bettens (K's Choice) die de positieve aandacht verdient, maar ook de soulvolle & jazzy soundscapes op 'Fighting Traffic', 'What You Gotta Do' en 'He's Back Again' laten je haren spontaan rechtovereind staan! Floris bewijst dat zijn mix van verschillende genres prima te combineren is. Een spannende brij van filmische en warme jazz, seventees funk, geijkte pop, een vleugje jungle een sprankje bossa nova, allen gedrenkt in de prachtige geluidslandschappen van Floris. Enig minpuntje aan dit album is de korte speelduur: na vijftig minuten houdt het feest helaas al op...



Luisteren naar Floris

Samen met een handjevol muzikanten werkt Floris aan een live-act waarvan de performances in 2001 op het World Port Jazz Festival, Noorderslag, Dance Valley en in de Paradiso lovende kritieken ontvingen. Live om stage wordt hij begeleid door een zevenkoppige band, bestaande uit een drummer, saxofonist, percussionist, toetsenist, bassist, gitarist en zangeres. Het project bevindt zich nog in een ontwikkelingsfase, maar wie zijn oren van de zomer op de vele festivals goed de kost geeft, zal allicht mogen genieten van het toptalent Floris en zijn zeven bandleden. Aanradertje!

Tekst: Marcel
Meer info: Floris

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws