NRK Singles Collection Vol. 4 (NRK)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Prachtig overzicht van de beste singles op NRK!

Het Britse houselabel NRK is de laatste drie jaar goed bezig. Kwaliteitsproducers als Ian Pooley, Joeski, Halo & Hipp-E, Miguel Migs, Francois K, Joey Negro, Nick Holder en Jamie Anderson leveren continue goede vinylreleases aan en met sterke mixcompilaties zoals de Nite:Life serie stelt het label alleen de allerbest dj's aan het publiek voor! Zo ook middels de compilatieserie de Singles Collection, waarvan onlangs deel vier verscheen. Speciaal voor hen die niet in staat zijn geweest om al het verschenen zwarte goud aan te schaffen is er deze Collectors Item, samengesteld en gemixt (cd 2) door Jamie Anderson.

Tezamen met getalenteerde producers als Hybrid, Circulation en Funk D'Void, behoort Jamie Anderson tot de voorhoede van de Britse tech-housescene. De muziek is bij de progressive-, house- en technoliefhebbers zeer geliefd, omdat het geluid talrijke ingredienten van deze stijlen bezit. En dat is ook het leuke van de sound waarmee het NRK-label de muziekmarkt bestookt, de veelzijdigheid! Jamie Anderson is een in Bristol geboren en getogen dj/producer die met zijn vorig jaar verschenen debuutalbum Blue Music (eveneens op NRK) indruk maakte in het techhouse-wereldje. Maar het is niet alleen de techhouse die de klok slaat, Blue Music is een boeiende brij van progressive, jazzy house, techno, en zelfs acid! Dat definieert de muzikale persoonlijkheid van Jamie, die zich allerminst door een zelfde genre laat inspireren en zich profileert als multi-muziekliefhebber.



Meer info en luisterlinks NRK Sounddivision

Daarom is het logisch dat Jamie Anderson verantwoordelijk is voor deze editie van de Singles Collection. Terwijl cd 1 een verzameling is van de door het management gekozen tracks, compileerde en mixte de Brit het tweede schijfje. En dat doet hij met veel liefde en finesse. Voor zijn mix gebruikte Jamie de bekende zomertracks van onder andere Nick Holder (Inside Your Soul), Dj Jes (I've Fallen in Love) en Akabu ft. Linda Clifford (Ride the Storm in de Joey Negro mix) Zestien tracks in een spannende mix zoals Anderson zo goed kan! Maar we lopen op de zaken vooruit, want de losse tracks op cd 1 zijn ook zeer de moeite waard! Zomerse tracks met een soulvolle attitude, nummers waar de warmte van af straalt! Wederom zijn het Nick Holder, Joeski, Jamie Anderson en Miguel Migs die schitteren. Kortom: een prachtig (dubbel) overzicht van prachtige muziek!

Tekst: Marcel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws