Lil' Louis - Mix The Vibe (Nitegrooves)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

27 jaar ervaring in the mix!

De in Chicago geboren dj/producer Louis Sims alias Lil' Louis (niet te verwarren met Little Louie Vega van de Masters at Work), is een levende houselegende. Zijn anthem 'French Kiss' is wellicht de meest gedraaide housetrack aller tijden en zijn debuutalbum From the Mind of Lil Louis ('89) wordt beschouwd als het allereerste housealbum dat het daglicht ziet. Samen met andere housepioniers als Marshall Jefferson, Larry Heard aka Mr Fingers en de Masters At Work is Lil' Louis 1 van de weinigen die de fusie durfde aan te gaan met jazz, R&B, soul en house. Alhoewel zijn tweede lp Journey With The Lonely ('92) niet het succes van zijn spetterende voorganger evenaarde, bleef Louis zich inzetten voor house met diepgang. Het bewijs daarvan leverde Louis met zijn prachtige sax-oase op de rework van 'I Called U - The Story Continues!' Wat een prachtplaat blijft dat toch!

De laatste vijf jaar is het rondom Louis wat stil gebleven. Zo nu en dan verschijnt er een productie onder 1 van zijn vele pseudoniemen zoals Black Magic ('Make It Funky, I Work It For My DJ'), Stormy Black en Man Of Soul. Maar verder blijft het angstig stil rondom de vermaarde dj/producer. Zelf heeft hij aangekondigd nog eenmaal te schitteren in de vorm van een album, maar die beloftes lijken alweer verjaard. En daarom is dit mixalbum zo speciaal, eindelijk weer een teken van leven van de vermaarde housegod van weleer! Lil' Louis tracht op dit album met veertien tracks een tijdperk van 27 jaar te overbruggen, een onmogelijke opgave. Toch is het niet zo dat hij platen van bijna dertig jaar oud samenstelde, maar een ambiance creeert waardoor het tijdsbesef je enigszins ontgaat.




Luisterlink van lil' Louis

Tijdloze shit zoals Rolando's 'Jaguar'. Muziek die je nimmer in een hokje kunt plaatsen zoals het prachtige 'Work That Body' van Taana Gardner en 'Watch Them Come' van Roy Davis jr en kornuiten. Van seventees disco via pure funk en jazz naar energieke housebeats, het is zo'n beetje de muzikale reis die Lil' Louis van '74 tot vandaag de dag heeft doorlopen. Wat opvalt is het live-karakter van de mix, want geen enkele overgang verloopt honderd procent vloeiend. En dat geeft helemaal niets, want juist daardoor ervaar je deze set zoals hij in een Paradise Garage of Studio 54 zou hebben geklonken. Pak je die sfeer anno 2002 toch nog mooi ff mee!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws