Aqua Bassino - Beats n Bobs (F-Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

St. Germain voorgoed vergeten

Na de release van het baanbrekende debuutalbum Boulevard ('96) van St. Germain op het Franse F-Communications van Laurent Garnier, heeft de mengeling van jazzy en soulvolle deephouse zich stukje bij beetje weten te ontwikkelen tot een wereldwijd geaccepteerde muziekstroming. Met name dankzij de loungehype van voorgaande jaren waar artiesten als St. Germain, Alexkid, LIorca, Shazz, Nova Nova, Jori Hulkkonen en Aqua Bassino (allen artiesten uit de F-Communications stal) prima in passen, heeft het label zich sterk ontwikkeld. Helaas week St. Germain uit naar het jazzlabel Blue Note, waarop de grootste kaskraker uit deze stijl verscheen: Tourist! Maar dat mocht de pret niet drukken, want een jaar later verraste Ludovic LIorca vriend en vijand met zijn lp Newcomer. Nu is het de beurt aan Jason Robertson alias Aqua Bassino.



Luisteren naar Beats n Bobs

Het album telt elf tracks, de 1 nog zwoeler en zomers dan de andere. De opener 'Ola' is een swingend bossa nova-nummer waarop relaxte blazers en ijle pianopartijen worden ondersteund door een rustige housebeat. Vervolgens laat jazzdiva Nikki King op twee tracks 'Love is Here to Stay' en 'Time' haar prachtige stem horen. Echt swingen doen we op 'Baby C'Mom' en 'Milano Bossa', waarin Bassino, wellicht een beetje afgekeken bij St. Germain, de housebeats laat overheersen, maar deze ondersteund met piano's, vocalen en pure soul! Het hoogtepunt is zonder twijfel de trompetsolo van Collin Steele op het nummer 'Welcome Home'. Een even simpele als pakkende groove met daar overheen het zeven en een halve minuut durende, kippenvelveroorzakende trompetgeschal van Steele. Heerlijk!

Maar Bassino is nog lang niet klaar. Met klassieke jazznummers als 'Moon Light' en 'Na Na's Waltz' lijkt de Schot een poging te wagen om de gemiddelde jazzlegende voorbij te streven! Dit album is een perfecte manier om de jazzliefhebber van toen te introduceren in de jazzy, elektronische dance van nu. Aanstaande vrijdag treedt hij live op tijdens Labelland in de Melkweg, tezamen met collega's Jori Hulkkonen, LIorca featuring Ladybird en het F-Comm Giants dj team. Als je mee wilt zingen, moet je snel even het album Beats n Bobs aanschaffen! Krijg je geen spijt van.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws