The Youngsters - Lemonorange (F-Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Vergeten parel uit 2001

Jaja, uw trouwe Love2Party-recensent heeft het er maar druk mee. Zo druk, dat hij niet altijd de tijd heeft om op tijd zijn recente recensies te schrijven. Verwacht daarom de komende tijd naast de recente albums ook wat terugblikjes van albums die op de grote hoop van 2001 zijn beland. En omdat deze cd zeker niet mag worden vergeten, alsnog een beschouwing van Lemonorange van een nieuwe, verfrissende Franse act; The Youngsters!

The Youngsters bestaat uit twee getalenteerde, en hoe raadt u het, jonge producers. Gil le Gamin is de dj van het stel, afkomstig uit het Franse Montpellier, Olivier M is de producer. Een prima combinatie, zo blijkt uit hun indrukwekkende debuutalbum Lemonorange. Boordevol opzwepende electrotechno, bloedmooie emotionele house en funky techhouse weet het duo met deze plaat de internationale aandacht op zich te richten.



Luisteren naar Lemonorange

Het duo begint in '99 aan hun eerste studiomateriaal te werken en wordt al snel opgemerkt door het Franse kwaliteitslabel F-Communication van Laurent Garnier. Vier ep's brengen de heren in 2001 op F-Comm uit, waarvan de meeste tracks op dit studioalbum voorkomen. Detroit techno is de leidraad en wordt omringd door spannende techno met electro affiniteit en diepe, soms jazzy house. Twaalf tracks met stuk voor stuk een eigen identiteit, zoals de technostamper 'Illogique', het prachtige housy 'Flightcase Pour Criquets' en het nog mooiere 'Choose', waarop duidelijk wordt teruggeblikt naar de hoogtijdagen van Kevin Saunderson zijn E-Dancer project. Dat gebeurt trouwens ook op 'Friperie Connection' ...

Maar er is meer, veel meer! Energieke tracks als 'Anxious Boy' en 'Abusive Melody' liggen in het midden van techno en techhouse. Een beetje de sound die we elke vrijdagavond in de Rotterdamse basement van Nighttown horen, een beetje Michel de Hey ja. Ook hebben The Youngsters twee sterke downtempo nummers op het album gezet, waardoor het een echt artiestenalbum is geworden en niet zomaar een dj-tool! Van dit tweetal gaan we deze zomer nog veel horen op de vele festivals, en hopelijk live on stage! Go get this one!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws