More Music For Chaises Loungues (Sonic Scenery)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Meer van al het goeds voor op de sofa!

De titel zegt het al, het tweede deel van deze loungeverzamelaar biedt nog meer muziek voor die aangename momenten op de bank. Lounge is als hokje al lang not done, maar de muziek die nu dan onder de mondiale term downtempo aan de man wordt gebracht heeft aan zeggingskracht natuurlijk niks ingeleverd. Integendeel, de afgelopen maanden tijd zijn er prachtige albums uitgebracht van Gerd, Boozoo Bajou, Blue States, Praful en Nor Elle, om er een paar te noemen. Terwijl daarnaast de ene na de andere mooie verzamelaar werd uitgebracht.



Luisteren naar Music For Chaises Loungues

Het eerste deel Music For Chaises Loungues verscheen al in 2000, maar is met de verrassende selectie nog steeds een uitstekend album. Met een goed oor voor kwaliteit koos samensteller en dj Rob Blesgraaf voor een aantal tijdloze platen uit het genre, van hofleveranciers als Tosca, Thievery Coorporation, Sven van Hees, Dzihan & Kamien en toen al, het nu in de belangstelling staande Argetijnse The Gotan Project. Blesgraaf koos voor klassiekers en onbekend materiaal naast elkaar. Maar wel met als belangrijk uitgangspunt dat het kwaliteit moest zijn van fantastische muzikanten. Daar slaagde hij op het eerste deel in ieder geval meer dan uitstekend in.

Het vervolg, dat momenteel in de winkels ligt, ziet er alleen op papier al even verwachtingsvol uit. De tracklisting voorziet in namen als Plastyc Buddha, De-Pazz, Alex Cortiz, Boozoo Bajou, Bent, Blue States en zelfs Rae & Christian, het duo uit Manchester dat de track Get A Life opnam met soullegende uit de seventies Bobby Womack. Ingetogen gitaarspel, kale hiphopbeats en de typische soulsstem van Womack, het is een opmerkelijke keuze van Blesgraaf. Meer voor de hand liggend is het rustig kabbelende, maar o zo aangename Down & Out van Boozoo Bajou. Of de vocale poppy jazz van De-Phazz. Het zijn die herkenbare, van succesvolle albums afkomstige tracks. Het Engelse Bent doet het daarentegen vooral op Engelse, daar is het woord lounge overigens altijd not done geweest, downtempo verzamelaars goed. Maar het misstaat zeker niet naast de wat meer melancholieke en donkerdere muziek van Karanyi uit Hongarije. Blesgraaf zocht weer net even wat verder en komt opnieuw met een prima selectie tevoorschijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws