Rob Boskamp - Soulful Sofa Sessions (EDM)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Vrolijke, luchtige opwarmer voor een nacht stappen

In de jaren tachtig stonden we nog om 21.00 uur voor de deuren van de discotheek. We moesten wel, de laatste klanken op de dansvloer stierven toch echt om 01.00 uur weg. Twintig jaar later kijkt iedereen je wezenloos aan als je om negen uur ergens voor de deur van een club gaat staan. De avond wordt nu gevuld met happen en stappen, of lekker thuis, voorbereidend op een lange nacht vol uitnodigende dansvloeren. Speciaal voor die voorbereidingstijd stelde dj Rob Boskamp aan de hand van negentien tracks deze zogenaamde Early Evening Experience samen. Een Soulful Sofa Session, volgens Boskamp, the next new thing is the period between 23.00 and 01.00 hours at night.

Helemaal nieuw is het ding van Boskamp niet. Ruim twee maanden geleden was het Enrico Riva, tevens samensteller van de volprezen loungereeks Transatlantik Lounging, die met zijn mixalbum The Night Is Young dat moment van de dag al muzikaal vertaalde. Hij deed dat met zuidelijk getinte diepe house en zwoele dansbare grooves. De grooves op An Early Evening Experience zijn er niet minder om, al is de selectie van Boskamp wel minder verrassend. Het tempo ligt hoger en vocale discohouse is even nadrukkelijk aanwezig als tokkelende gitaartjes en zwoele zuidelijke ritmes en melodieen. Riva zocht, evenals op de Transatlantik lounging serie, verder en groef dieper, om met een minder voor de hand liggende tracklisting te komen. Boskamp gaat voor het directe effect en werpt hits als de Svex Remix van The Man With The Red Face van Laurent Garnier en bijvoorbeeld de nog altijd ijzersterke track Balmes van Ian Pooly in de strijd.

Bij The Night Is Young zit je hoogst waarschijnlijk nog lekker te eten of buik je nog even uit op de bank. Tijdens de Soulful Sofa Session van Boskamp daarentegen is het eten al weer gezakt. Je staat voor de spiegel, je schenkt nog een biertje in, de sfeer is goed. Je hebt zin om weg te gaan. En op dat moment gooit Boskamp de opzwepende vocalen van Balmes in de strijd. Het is er maar een van de negentien. Maar wel een mooi middelpunt van het album. De tracklisting voorziet verder in namen als onder andere Filut, Soulstice, Sound Design, Full Intention, Top Catz etc. etc. Boskamp deinst er niet voor terug om zelfs Boogie Wonderland van Earth, Wind & Fire meets Tiefschwarz op te nemen in de mix. Het is duidelijk waar Boskamp naar toe wil. Niks zware kost, gewoon lekker luchtige beats, pakkende vocalen, vrolijke melodieen en aanstekelijke ritmes. Het is de hoogste tijd om de deur uit te gaan. Het wordt tijd om te dansen!

Luisteren naar Soulful Sofa Sessions

Tekst: Nico

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws