Jack de Marseille - Rendez Vous (Magic Garden)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Franse fijnproever

Dat Jack uit Marseille komt is bepaald geen nieuws. En dat hij meer in Holland vertoeft dan in (Zuid) Frankrijk, dat weet de fervente stapper nou wel. Jack heeft een residency in de Utrechtse Winkel van Sinkel en draait geregeld in Club More, Now & Wow en op de gerenommeerde festivals. Als iemand zich de laatste twee jaar als buitenlander in Nederland positief heeft gevestigd, dan is dat Jack de Marseille wel! Op dit moment is hij met zijn debuutalbum bezig, maar dat ligt hem zwaar. De vele boekingen zijn bijna niet te combineren met het studiowerk. Om zijn liefde voor het draaien nog eens op cd uit te drukken, is, naast de vorig jaar verschenen French Sessions-verzamelaar, Rendez Vous een feit.

Alhoewel het album gewoon in de winkels ligt, kun je ook online aan de mixverzamelaar komen. Met de creditcard in de hand en de React-site op je scherm, is het ook mogelijk om de funky techno, diepe house-, electro- en breakbeats van Rendez Vous uit je boxen te laten galmen. Van deze virtuele aankoop krijg je beslist geen spijt, want in meer dan een uur tijd neemt Jack je mee naar een scala aan stijlen, een scala aan gevoel, een scala aan real housemusic!

Dik zeventig minuten geeft Jack de Marseille je de tijd om zijn platenkoffer te checken. Maar het is niet bepaald zijn standaard zaterdagavondkoffertje die vrijwel altijd uitpuilt met melodieuze techhouse en alles wat daar omheen hangt. Het is een veelomvattende muziekdoos met daarin de essentie van house! Of dit nu diepe vierkwartsmaten van Universal Agents, Circulation, Yann Fontaine en Ian Pooley zijn of de mooie breakbeats van Jori Hulkkonen, lex Moran en Jack himself: DE MUZIEK SWINGT! Vooral de laatste vier tracks zijn een verademing voor een ieder die nooit het gevoel in house heeft verloren. Jack de Marseille behoort in ieder geval tot die groep. Aanrader!

Check: Rendez Vous-micro site

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws