Various - Aphrodisiac.3 (Infracom)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Downtempo met pit!

Het derde deel van de Aphrodisiac serie draagt als ondertitel: A collection of deep and sensual tunes selected by Eva Gardner. En dat diepe en sensuele geluid dat Eva Gardner ons voorschotelt manoeuvreert zich met gemak tussen broken beats, een verdwaald drum n bass ritme, jazzy breaks en pittige downtempo stuff. Vocalen spelen de hoofdrol op een verzamelaar die zijn sensualiteit voornamelijk haalt uit die meeslepende vocalen en de diepte moet hebben van de fascinerende geluidslagen en sfeervolle ambiance.

Maar liefst vier van de twaalf tracks zijn exclusief voor deze verzamelaar en zoals altijd is dat al een aantrekkelijke gedachte. Want waarom een verzamelaar aanschaffen vol uitgekauwde shit. Alsof de verzamelbakken nog niet genoeg uitpuilen. Nee, Eva Gardner wist Sumo (twee tracks), Diva Blue en Shade of Soul zo gek te krijgen om exclusief materiaal af te staan.



Luisteren naar Aphrodisiac.3

De luchtig rollende drum n bass / two-step-achtige ritmes van Hook & a line van Two Banks of Four openen de verzamelaar. Zed Bias (wie het ook moge zijn) lieten hun handen over het origineel gaan, maar doen dat met veel respect voor de leidende rol van de zangeres die het nummer draagt. Before The Sun is de tweede track en gelijk de eerste niet eerder verschenen track van Sumo (Fred en Alex Sumi). De ingetogen broken beats en zware baslijnen ondersteunen opnieuw zwoele vrouwenvocalen die mijmerend en kreunend oproepen to get some lovin.

Nog sfeervoller wordt het als het Engelse trio Taxi de track Want van hun volprezen debuutalbum Blue Zero One op ons loslaat. I want it all, I need your love, zingt Jo Laundy met gastvocaliste Marlon Cherry over ingetogen tikkende beats en langzaam in en uitwaaiende soundscapes. Zo kreunen, hijgen en zingen verschillende dames ons naar het eind van het album. Meer down dan uptempo stuff. Maar uitdagender en zeker een heel stuk sensueler dan veel downtempo stuff die we voor het gemak onder de loungebak plaatsen. Waar deze waarschijnlijk ook wel terecht zal komen. En dat is zonde.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws