DJ Dazzle - Soundbox (Black Hole Recordings)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dazzle gaat diep en progressief op twee volgepropte schijven

Het label uit Breda grossiert in mixalbums en mixseries. Hofleveranciers van die reeksen zijn natuurlijk labeleigenaar en internationaal succesvol dj en producer Tiesto en Montana, die zich langzamerhand losweekt van het label. Niks aan de hand, want dj Dazzle neemt net zo makkelijk een van de roeren over en biedt met zijn Soundbox gelijk maar even twee volgepropte schijven waarop een bijna onnederlands diep en progressief geluid te horen is.

Nederlands zijn in ieder geval een aantal bijdragen die fier overeind staan tussen al het buitenlandse dansvloervoer. De Nederlandse bijdragen komen van onder andere Revolt (Rotterdammer Arno Asmus), Q-Lock (David Zoetmulder) en bijna vanzelfsprekend Tiesto. Zelf werkt Dazzle samen met Richard van Dongen onder de naam Travellers en met Misja Helsloot onder de naam Birds & Blokes. Het zijn smaakmakers in een toch al erg smakelijke progressieve cocktail. Een cocktail die zich bij voorkeur vaak laat beluisteren voordat al het moois op zijn plaats valt.

Schijf 1 is met werk van Brian McArdle, Chab, G.Pal, Madagascar, Revolt, Q-Lock, Tilt, Celeda, Stashrider en Dark Driver nog redelijk ingetogen en vergt geduld van de luisteraar. De spanning wordt langzaam opgebouwd en de lange strakke overgangen maken van deze schijf een aangename luistertrip. Maar de ritmes worden gaandeweg dwingender, de geluiden meer opzwepend en de sfeer grimmiger. Na enkele luisterbeurten valt op dat die dansvloer steeds eerder in de mix lonkt. Iets waar we maar al te graag aan toegeven.

De sfeer zit er dan al goed in, en op de tweede schijf biedt Dazzle meer mooie sounds, pakkende synths en lekker stuwende ritmes. De stevige beats van Scene Crashing openen de mix en houden ons op die dansvloer. Klanken en melodieen spelen een meer nadrukkelijke rol. Met de sfeervolle trancy progressieve house van Scene Crashing maakt Dazzle duidelijk waar hij ons naar toe wil brengen en wil houden. De dansvloer. Casper Pound neemt die belangrijke taak over en slaagt daar na de langgerekte break gelijk aan het begin zonder enige moeite in. Eerst worstelen we ons door de cliche break heen vol zweverige melodieen en stemsamples, waarna een breakbeat inzet die overgaat in een gelikte knaller vol soepel rollende baslijnen en catchy klankconstructies. Volgt nog stevig werk van onder andere Travellers, The Fact, Adam Dived, Jaimy & Kenny D. en Shibumi, Angel en een lekkere Marc O Tool dub mix van Tiestos Urban Train. Knallen en dansen maar!

Luisteren naar Soundbox

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws