DJ Montana - Space Age 5.0 (Black Hole)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Montana weekt zich los en gaat los!

Het vijfde deel van de Space Age serie en zoals het er naar uitziet het laatste deel dat de dj uit Breda voor zijn rekening neemt voor het eveneens Bredase label. Best een begrijpelijk besluit want Black Hole Recordings zal tot in lengte van dagen geassocieerd worden met Tiesto en het trancestempel waar zelfs Tiesto, ondanks zijn gevarieerde debuutalbum, niet snel vanaf zal komen. En bij beluistering van Space Age nummer vijf wordt al snel duidelijk dat Montana het in een heel andere hoek zoekt. Een hoek die uitdaagt en met rauwe funky techhouse ons al snel aan het dansen brengt.

Als dit vijfde deel inderdaad zijn afscheid wordt van de Space Age serie, dan doet Montana het wel in stijl. Het is absoluut zijn sterkste mix uit de reeks en met de vette grooves van laidback Luke, Andrew Richley & Ryan Rivera en Tim J. opent hij gelijk op volle sterkte. Na het dampende Privace policy van Tim J. laat Montana horen dat hij lekkere opzwepende discohouse ook niet schuwt. Hij doet dat met de funky baslijnen van Aftersuns Lovers dat de temperatuur al lekker doet stijgen. Nog warmer wordt het als Steve Mac & Junior Sanchez de discobollen hard laten ronddraaien en dwingende synths en filters het werk laten doen op Noize Generator. Discodancer van Squeezer zegt eigenlijk genoeg. Nog meer funky grooves en swingende discohouse die lekker bouwt naar stuwende techhouse. Het feest is dan in volle gang waarna het geluid langzamerhand minimaler en dwingender wordt. Op Last Test Part 1 van het Franse duo Oxia & The Hacker horen we wijlen Divine voorbij komen met de klassieker Step by Step. Zo lusten we er nog wel een paar!

In het tweede gedeelte, van de in totaal zestien tracks, laat Montana nog eens horen naast dj ook producer te zijn. Verbero is kaal, monotoon en met z’n zeurderige melodietje onder de juiste omstandigheden absoluut een knallende vloervuller. Na de heerlijk swingende en funky disco-achtige techhouse is de abrupte overgang naar dit dwingende geluid wel even wennen. Maar met onder andere Oliver Klein, Michel de Hey vs Grooveyard en Bjorn Svin nog op de speellijst, toch geen slechte keuze. En Montana gaat los. Het tempo ligt hoger, het geluid is minimaler en de knallen worden steeds steviger. Michel de Hey komt nog een keer voorbij, dit keer als remixer van Bumpy One van Nathan Coles. Het is zijn eigen Jazzmin waarmee Montana af.sluit. Opnieuw een kale knallende plaat met een sterk repeterend en al even zeurderig melodietje. Maar het effect is er niet minder om!

Love2party geeft 2 exemplaren weg van Space Age 5.0. Stuur een mailtje naar Tim met het antwoord op de
volgende vraag: Welke DJ is oorspronkelijk gestart met het compileren van de Space Age cd's?

Vermeld ook je naam en adres, anders valt er weinig op te sturen


Luisteren naar Space Age 5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws