Sonar Lodge - L.O.V.E. (Music For Speakers)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Nederlandse troef

Met het internationaal lovend ontvangen album Sound Effects, debuteerde het Nederlandse duo Richard van Kruysdijk en zangeres Marie Claudine Vanvlemen op het even Nederlandse label Music For Speakers. Na de overzichtsverzamelaar Compilation 1 en enkele 12-inches was Sound Effect het eerste volledige artiestenalbum van een van de oprichters en eigenaren van het Brabantse label, Aardvarck, Madcap, Sandor Caron, David Caron en Sonar Lodge.

Sound Effects is een prachtig sfeervol downtempo album vol ingetogen maar meeslepende ritmes, duistere melancholieke sferen en jazzy invloeden. Een beklemmend mooie track is het jazzy L.o.v.e., dat voor deze 12-inch onder handen is genomen door Kasar, Tony Nwachukwu van Attica Blues en Relaxo Abstracto, een gelegenheidsproject van labelgenoten Sandor Caron, Aardvarck en David Caron. De eerste die zijn handen waagt aan het jazzy origineel is Kasar, een klassiek geschoold keyboardspeler die veel samenwerkt met artiesten van Jazzanova's Sonar Kollektiv. Kasar trekt het trippy melancholieke geluid wat meer naar de dansvloer met diepere grooves en zwoele ritmes maar doet dat wel met veel respect voor het origineel.

Tony Nwachukwu van de Engelse triphop formatie Attica Blues rekt de melodieen en vocalen van het origineel verder uit en laat ze zachtjes zweven over rustig tikkende en gortdroge electrobeats. Het drietal Sandor Caron, Aardvarck en David Caron, mede-eigenaren van Music For Speakers komt op de proppen met de meest swingende interpretatie van het ingetogen origineel. Zij zoeken contact met de avontuurlijke dansvloer en stuwen de ritmes op met pakkende melodieen en dwingende synths. Het drietal doet dat met heel wat minder respect voor het origineel dan de twee buitenlandse gasten. Maar dat levert ze wel de meeste punten op. Hun mix swingt, roept vergelijkingen op met Kirk Degiorgio en Ian O Brien en werkt op de een of andere manier even kalmerend als opzwepend. Energieke jazzy ritmes, prachtige soundscapes en pakkende melodieen. Van je labelmaten moet je het maar hebben.

Beoordeling: 7,5

Luister vooral ook naar de exclusieve funky Waxhead remix die Sonar Lodge zelf van het nummer maakte voor hun website Music For Speakers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws