Dave Angel - Trust the DJ (Trust the DJ.com)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Pompende technofunk!

David Gooden alias Dave Angel heeft het er maar moeilijk mee... Als muzikant zul je hem niet horen klagen, maar in de familiesfeer zijn er zware problemen. Zijn broertje Richard is in staat van beschuldiging gesteld voor zijn aandeel in een lugubere moordzaak. Tevergeefs probeert Dave hem vrij te krijgen en zijn onschuld te bewijzen. Zo heeft hij twee maanden geleden een soort benefit-party in de Londense club The End georganiseerd en probeert hij de sympathie op te wekken bij zijn collega's in de dancescene.

Tekst: Marcel

Dave Angel bevindt zich al jaren aan de Europese technotop! Als dj, producer en labeleigenaar van het prestigieuze Rotation neemt hij een zeer belangrijke positie in de Engelse dancescene in. Hij was er vroeg bij, want de acidhouse-explosie van eind jaren tachtig heeft hem geinspireerd als muzikant en werd al snel gecombineerd met jazzy en soulvolle techno uit Detroit. Hierdoor creerde hij een sterk eigen stijl die we terug konden horen op de albums Tales of the Unexpected en Globetrotting. Ook stelde hij een aantal mixcompilaties samen waarvan het ingetogen vierde deel uit de X-Mix serie en de uitstekende dubbelaar (of 4lp) 39 Flavours of Techfunk het meest tot de verbeelding spreken.

Om toch niet de hele tijd aan zijn broertje te denken, heeft Dave besloten om binnen twaalf maanden maar liefst vier mixalbums samen te stellen. Dat is volgens het muziekdier geen overkill, maar een gevolg op de toenemende vraag naar verschillende soorten mixverzamelaars binnen het technogenre. Zo laat hij op deze Trust the DJ mix een meer clubgeorienteerde stijl horen, en zal hij op de andere drie weer andere genres de revue laten passeren.

De Cd start met Jamie Anderson's (op vier tracks aanwezig!!) latintechno remix van Nick Holder's 'Inside Your Soul' en volgt een funky weg met tracks van de getalenteerde Mr G, Sebastian Lager en Francesco Pico. Met heftige platen van gerenommeerde technolabels als Rotation, Superstition en Bush houdt Dave Angel zijn onmiskenbare grip op het geheel, welke energiek, funky en zeer dansbaar is. Binnen dik 75 minuten loodst de Brit ons langs 18 technotracks met een hoog funkgehalte, waarvan Dave zelf 5 producties voor zijn rekening neemt. Binnen korte tijd zal er wederom een mixverzamelaar in de schappen liggen met een geheel andere stijl. Vol verwachting klopt ons hart...

Luisteren naar Dave Angel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws