Good Looking Records Special (Good Looking)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Veelzijdige muziekcatalogus!

Ze zijn niet bij te houden, de Good Looking-boys in Hertfordshire, vlakbij Londen. De ene na de andere (compilatie)-cd verschijnt op het vermaarde label van jazzy drum & bass-guru Danny Williamson alias LTJ Bukem. Als liefhebber van deze muziekfabriek moet de portemonnee vaak getrokken worden, maar je weet bij voorbaat dat het goed komt. En dat is ook wel eens anders geweest. Het 'van een koude kermis terugkomgevoel' na aankoop van een album is er bij Good Looking in ieder geval niet bij. Vanwege de hevige stroom van cd's belichten we een aantal releases nader.

Door: Nico en Marcel

LTJ Bukem feat. MC Conrad - Progression Sessions Vol. 6 (live in Boston)

Vanaf het eerste deel uit deze serie spat de interactie tussen de dj en de vocalist er vanaf! Naast Bukem en Conrad hebben ook Blame en DRS een uitstekende editie samengesteld. Volgens Conrad is de waardering van de MC de laatste jaren sterk gestegen, te meer omdat steeds meer mc's zich houden aan bepaalde gedragscodes. "Zorg dat je de muziek die er gedraaid wordt kent, zodat je op het juiste moment kunt inspringen en geen muzikale interruptie veroorzaakt,adviseert Conrad iedere mc. Onze woorden moeten een extra stimulans voor de muziek en het publiek zijn, geen toespraak die nergens toe leidt. Daarnaast moeten we niet te nadrukkelijk aanwezig zijn en bovendien weten wat we zeggen!" En of Conrad op dit zesde deel weet wat hij zegt! Tezamen met Bukem leidt de prozaische spreker je langs een aantal nieuwe tracks van veelbelovende producers binnen Gook Looking. De producties van Nookie en Makoto (beiden nadrukkelijk aanwezig) scoren hoge cijfers en de nadruk wordt vooral op de funk en soulvolle drum & bass gelegd. Live opgenomen in Boston, gaat het dak eraf, dat hoor je en dat voel je!

Good Looking - Looking Back Vol. 4

Naast de Points in Time reeks, waar alle klassieke Good Looking tracks op te vinden zijn, is Looking Back de tweede terugblik op een aantal vruchtbare jaren. En dat deel 4, naast de negen delen uit de Points in Time collectie, alweer is bereikt, wil natuurlijk niet alleen zeggen dat het re-releasen van oud materiaal voor Bukem een vluchtige wijze van geld verdienen is. De Looking Back compilaties zijn ook bedoeld voor de liefhebber die de louter op vinyl uitgebrachte muziek graag thuis in de cd-speler wenst te beluisteren. Daarnaast krijgen op deze serie minder bekende producers de kans om hun muziek naar een bredere doelgroep te transporteren. Bukem is niet alleen een slim zakenman, hij is een echte vader voor zijn producers. Mooie, klassieke tracks van Nu Moon, ASC en Lucky Starz hebben een redelijk opvallend karakter. Desondanks niet de beste uit de serie van vier...

Soul Addiction - Cookin' Records

Op zijn eigen album liet LTJ Bukem al horen wat de toekomst van Good Looking ons grotendeels zou gaan brengen. In ieder geval steeds minder van die lekker luchtige drum & bass ritmes, en steeds meer ingetogen sfeervolle downtempo stukken. De machine moet tenslotte blijven draaien, en het grote geld verdienen met drum & bass is niet langer mogelijk. Natuurlijk schreeuwen alle makers ervan, en ook de echte diehards, dat drum & bass zit op de plek waar het hoort, namelijk de underground. Maar hoe levendig die scene ook is, het is in ieder geval niet de plek waar het grote geld ligt. En de toch al relaxte en luchtige sound van Good Looking laat zich net zo lekker beluisteren op een aanzienlijk lager tempo, bedachten de producenten. Dus doken ze gezamenlijk op de enorme markt voor downtempo muziek en Good Looking zou Good Looking niet zijn, als er niet gelijk een verzamelaar op die markt werd geknikkerd. Dat werd dus Soul Addiction en eerlijk is eerlijk, de muziek van Model, Sonic Generation, Les Voleurs, Phazer, Blend, VoodooBull, Makato, Cedar, K-Scope, Cadien en Solaris glijdt er inderdaad soepel in. Onmiskenbaar de sound van Good Looking, sfeervol, vol mooie soundscapes, luchtige ritmes en een blazer op zijn tijd. Even lekker als altijd, al ligt het tempo lager, maar vooral even veilig als altijd. Als het zulke heerlijke muziek oplevert als bijvoorbeeld het superjazzy Force of Gravity van Phaser, who cares?

Nookie - In The Deep End

Producer G. Cheung, alias Nookie, heeft het volste vertrouwen in de drum & bass scene en houdt de ritmes gewoon op het hogere tempo en doet er de oude vertrouwde dingen mee. Hij laat de baslijnen wellustig kronkelen rondom de luchtige ritmes waar, zoals gebruikelijk bij Good Looking, alle scherpe randjes vanaf zijn gehaald. Mooie melodieen, nog mooiere soundscapes en natuurlijk op zijn tijd vocalen. Mc DRS die op Pushing The Vibe alle ruimte krijgt om zijn mening te verkondigen. Spaarzame damesvocalen op Natural Experience. De hele trukendoos wordt opengetrokken en alle Good Looking cliches trekken in het dikke uur aan je voorbij. Luchtige ritmes, meeslepende synths, soepel rollende baslijnen en wat opzwepende vocalen, kortom de formule van Good Looking. Maar wel een gouden formule, want ook deze klinkt gewoon weer verdomd lekker!

Luisteren naar Progression Sessions Vol. 6
Alle info over Good Looking

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws