Blue States – Nothing Changes Under The Sun (Memphis)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Behaaglijke warme loungeklanken uit de jaren zestig en zeventig!

In Engeland heeft de hypemachine zijn werk al weer gedaan. In hun gebruikelijke enthousiasme buitelden de Engelse media weer eens over elkaar heen om dit album de hemel in te prijzen. Album van de week, maand en jaar? Verdacht veel vergelijkingen met Air, en zoals we weten, kan het Franse duo niet veel verkeerds doen bij onze overzeese buren. Maar eerlijk is eerlijk, Blue States komt inderdaad op de proppen met een heerlijk album, waarmee wij de nare nasmaak van de laatste tegenvallende wapenfeiten van Air maar al te graag wegspoelen.

Op zijn debuutalbum staan de tracks Golden Touch en Your Girl, die eerder verschenen op Eighteenth Street Lounge, het label van het Amerikaanse duo Thievery Corporation. Twee heerlijke lome loungetracks die het perfect deden op ESL en die zeker niet misstaan op Nothing Changes Under The Sun. Maar een hoofdrol op het debuut van Blue States is weggelegd voor heerlijke downtempo stukken waarvoor hij teruggreep naar de psychedelica van de jaren zestig en de soundtracks van de jaren zeventig. Juist deze ingredienten zorgen voor die vergelijkingen met het Franse duo Air. Van die even simpele als betoverende melodietjes, ingetogen ritmes en prachtige soundscapes die vooral vergelijkingen oproepen met de eerste singles van Air.

Blue States gaat niet zo retro als Air, dat de muziek rechtstreeks uit de jaren zestig en zeventig leek te halen. Blue States haalt er veel invloeden uit, maar laat door instrumenten als de sax, gitaar of het orgel, maar ook vocalen het geheel toch iets meer leunen tegen het behaaglijke warme loungegeluid van nu. En daar hebben wij geen enkel bezwaar tegen!

Luisteren naar Blue States

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws