Tide:Edit 006 - Pete Gooding Global Beats (Tide)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een groovy start en een dampend einde!

Resident bij de in Engeland mateloos populaire party-organisatie Renaissance maar vooral bekend geworden als een van de vaste jocks van Cafe Mambo op Ibiza. We hebben het dan over Pete Gooding, de Engelsman die in navolging van Lee Burridge, Steve Lawler, Peace Division en Yousef een mix mocht samenstellen voor de Engelse Tide:Edit serie. En Pete maakt indruk! Hij begint zwoel, groovy en vocaal en eindigt zijn strak opbouwende mix met de stevig stampende beats van Adam Beyer.

Gefilterde klanken, percussie, een lekkere groovy housebeat en de sensuele vocalen van Jess Okoro openen de mix. Het is Loose Leaves van Nova Scotia dat dik acht minuten de oren streelt en de voeten al moeiteloos in beweging zet. Meer vocalen volgen op 'Ride The Storm' van Akabu. Discokoning Joey Negro liet er zijn handen over gaan en zijn Medusa Mix klinkt even toegankelijk als dansbaar. De vocalen van Linda Clifford zijn sfeerbepalend. Maar het ongedwongen karakter van de muziek wordt met de komst van 'Penetrate My Body' van ACL al wat minder. Langzaam gaat het tempo omhoog en worden de beats nadrukkelijker en de ritmes dwingender. Van zwoele diepe housegrooves gaat Gooding langzaam over naar wat meer sfeervol progressief werk. Dansen is niet langer een optie. Die voeten moeten van de vloer. Gooding's liefde voor tribal klinkt steeds vaker door en het tempo gaat nog wat verder omhoog.

Gooding mixt strak en zonder enige poespas of franje. Het gaat hem niet om het snelle effect of de knallende climaxen. Met Global Beats laat Gooding horen hoe zijn urenlange sets zich laten beluisteren. Zwoele diepe housegrooves als starter en dampende techhouse als dessert. Hij doet zijn ding in een uitstekende opbouw en met een meer dan voortreffelijke platenkeuze. De slechtste keuze is helaas het saaie Erendira van Jerry Bonham dan gelukkig al snel gevolgd wordt door het sfeervolle en verraderlijk stuwende 'I'll Be Waiting' van Full Intention dat zangeres Shena presenteert. Geen slechte presentatie, zullen we maar zeggen. En met de tracks van Critical Phase, Ortz, Spcae Tribe, Justin Robertson, Funk 198 en afsluiter Adam Beyer biedt Gooding zelf ook geen slechte presentatie. Een heerlijke mix.

Luisteren naar Pete Gooding

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws