Global Underground @ Deep Dish (Boxed)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Deep Dish graaft diep, dieper, diepst

Een trip naar Moskou gaf het duo Deep Dish nieuwe inspiratie om weer twee schijven vol te mixen. Dit keer voor de Engelse serie Global Underground. Met het hele Global Underground team toog Deep Dish naar Moskou voor een bijzondere dj-set in een bijzondere stad. De indruk die de urenlange dj-set in de Russische Club XIII achterliet, heeft het duo getracht te benaderen op hun nieuwste mixalbum. Het verhaal erom heen is natuurlijk leuk voor de trainspotters, maar de mix is gewoon keurig studiowerk en allesbehalve live. Als je dat kritiek mag noemen, dan is het ook de enige kritiek. Want met Moscow levert Deep Dish opnieuw een indrukwekkende mooie mix af waarvan iedere seconde als een druppeltje kwaliteit uit je speakers lijkt te druipen.

Het duo bevindt zich echt op eenzame hoogte met hun diepe mixen. Je moet er van houden, dat is zeker. Deep Dish gaat namelijk niet voor het snelle effect en de knallende climaxen. Het gaat bij het duo om de trip, het verhaal. En daar moet je geduld voor hebben. Maar als de opener van het dubbelalbum, Escape (driving to heaven) van 16B featuring Morel, je al pakt, dan mag je je opmaken voor tweeenhalf uur puur luistergenot. Deep Dish beheerst als geen ander de kunst om 25 tracks aan elkaar te smeden tot een broeierig geheel. Zelfs in het koude Moskou. Tracks komen dit keer, naast eerdergenoemde 16B, van artiesten als Soul Providers, G-Pal, El Greco, Dakota, Blackwatch, PMT en zelfs Fatboy Slim, al is zijn Sunset (Bird of Prey) wel stevig onder handen genomen door Markus Schulz.

Vooral die remixen zijn altijd een belangrijk onderdeel van de mixen van Deep Dish. Zo liet Sander Kleinenberg zijn handen gaan over Deeper Water van PMT terwijl bijvoorbeeld Way Out West de track Shame van BT onder handen nam. Originele tracks zijn een zeldzaamheid in hun mixen. Zelf komt het duo op de proppen met een exclusieve remix van Dido's Thank You. Het gaat uiteindelijk om de dingen die het duo er mee doet. En dat is ze op de juiste wijze rangschikken en naadloos aan elkaar mixen. Het klinkt zo simpel. Maar een mix moet meer zijn dan de optelsom van de afzonderlijke tracks. En met Moscow laat Deep Dish opnieuw op overtuigende manier horen hoe je dat bereikt. Prachtige vocale house, warme sounds, sfeervolle soundscapes en vooral veel soulvolle diepe grooves. Groovy en sensuele house die dik tweeenhalf uur lang in een ijzingwekkend mooi opbouwende mix uit je speakers komt denderen. Wat had ik er graag bij willen zijn, in die Club XIII in Moskou!

Deep Dish

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws