Denz da Denz - Phive (Basic Beat)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Veelzijdige platenkeus in een vrij rommelige mix

Eric Denz da Denz is iemand met een even indrukwekkende als gevarieerde muziekcollectie. Op zijn Denz da Denz cd-serie laat de Hagenees dat maar al te graag horen. Aan de ene kant is die veelzijdigheid een klasse apart, maar als je in deze harde muziekbusiness wilt doorbreken, moet je nu eenmaal keuzes maken. Helaas maar waar. Omdat Denz da Denz zich nooit heeft beziggehouden met welke vorm van hokjesgeest dan ook, is hij ietwat ondergewaardeerd. Maar dat wil niet zeggen dat er weinig te genieten valt van zijn samengestelde mixalbums. De Denz da Denz-serie is een verrijking voor de liefhebbers van jazzy, loungy, funky en vocale dansmuziek in de ruimste zin van het woord!

Op deze verzamelaar mixt Eric een rits sfeervolle tracks aan elkaar. Hoogtepunten zijn de soulvolle vibes van Taxi met 'Yes, you knew, it's true', de funky breaks op 'Fusique' van Solaris Heights en de groovende house op 'Jazz Player' van Axwell. Scobidowa, scobidowie, like a jazz player, I improvise wisely!, rapt de zanger op het laatstgenoemde nummer, iets wat Denz da Denz op dit vijfde deel helaas achterwege laat. De cd heeft geen duidelijke opbouw, is overduidelijk in de studio opgenomen en allesbehalve live gemixt, waardoor er weinig sprake van improvisatie is.

Gelukkig heeft elke moderne cd-speler een shuffle button, die perspectieven biedt. Neem het niet zo nauw en geniet gewoon van de muziek, zo zal het devies van Eric Denz da Denz klinken. De zwoele vocalen van Jenny Deviu op 'Season of the Witch', het Jazzanova-gevoel op Freeform Arkestra's 'Freeform Theme' en de soulvolle house op de gedegen afsluiter 'Shelter' van de gelijknamige band, maakt veel goed. Het vijfde deel krijgt terecht het voordeel van de twijfel, maar op een zesde editie die er absoluut zal komen, is het zaak om meer aandacht te besteden aan een technisch en beter gestructureerde mix.

Luisteren naar Phive

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws