Praful - One Day Deep (Therapy)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bloeiende belofte

Het natuurlijke geluid van de Tablafluit, de sensualiteit van de Spaanse gitaar en de zwoele vocalen van Lilian Viera van Zuco 103. Voor Praful is het belangrijkste aspect van zijn album 'One Day Deep' de intimiteit, je ziel blootgeven met muziek. Achter het idioom van deze ambitieuze muzikant schuilt een passie voor de wereld. Een passie voor oosterse denkwijzen en een liefde voor Zuid-Amerika. Terwijl de zomer al lang en breed achter ons ligt, biedt Praful perspectieven voor de donkere winterdagen. De muziek op 'One Day Deep' is buitengewoon sfeervol en zomers getint.

De globetrotter Praful is een multi-instrumentalist, geboren in Duitsland, muzikaal getogen in Nederland en geinspireerd door de muziek uit landen als Brazilie, India en Afrika. Aan het conservatorium van Hilversum studeerde hij jazz, sax en fluit en stond vervolgens aan de basis van de succesvolle formatie Project 2000. Toch kon hij daar niet al zijn creativiteit in kwijt en besloot een soloplaat te produceren. Het verbluffende One Day Deep is het resultaat van zijn liefde voor wereldmuziek uit India en Brazilie enerzijds en triphop, jazz en dance anderzijds.

Na het succesverhaal van Project 2000, besluit Praful een soloplaat op te nemen. Hij kan helaas niet al zijn creativiteit in de succesvolle band kwijt en kiest voor zijn eigen ding op One Day Deep. Het wordt een sfeervol album waarin wereldmuziek en dance met elkaar samengaan. Of dit nu het natuurlijke geluid van een bamboefluit betreft of de elektronische baspartijen: de muziek swingt en klinkt buitengewoon sfeervol. Zuid Amerikaanse latinritmes, Indiase sferen en westerse dansmuziek, het geluid mag van Praful best mondiaal klinken. De cocktail van jazz, soul, Braziliaanse percussie en dance op 'Corpo Suado' gaat ruimschoots voor de albumrelease al de wereld over, en heeft hitpotentie. Is het niet vanwege de zwoele vocalen van Lilian Viera, dan wel de perfecte arrangementen van Praful, een Indiase benaming voor bloei. En het is nog niet eens lente.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws