Ian Pooley - Nite:Life 06 (NRK)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zwoele houseset uit een prachtserie

Nite:Life is een serie van mixalbums met een 'real house attitude'. Hoe dieper de sound, hoe beter! De samenstellers die de Duitse dj/producer Ian Pooley voorgingen zijn daarom ook niet minsten housemuzikanten. H-Foundation (beter bekend als Halo & Hipp-E), Miguel Migs en Terry Farley zijn dj's die hun sets doordrenken met warmte, emotie en intimiteit. Alhoewel het dansgehalte altijd erg hoog ligt, lukt het hen steeds om een bepaalde diepgang te behouden. Ondanks het feit dat we alweer bij deel zes zijn beland en nummer zeven bijna in de winkel ligt, is er allerminst sprake van een verzadiging. Sterker nog: als deze kwaliteit zo doorzet, is voor deze serie nog een lang leven bestemd!

Samensteller numero zes Ian Pooley behoeft geen introductie. Is een kersverse eigenaar van een Duitse Dance Award voor zijn album 'Since Then', dat bij onze oosterburen werd bekroond tot beste dance-album van '01. Heeft om en nabij de 120 producties op zijn naam staan, waaronder sterke remixen voor grote jongens als Deee-Lite, Cardigans en Jazzanova. Met zijn recente singles '900 Degrees' en 'Balmes' stond Ian aan de wieg van het toonaangevende geluid van de afgelopen zomer. Met zijn eerste mixalbum Nite:Life bewijst Ian dat hij, naast het produceren, uitstekend fungeert als dj.

Pooley opent het album, dat tevens verkrijgbaar is op 2lp, erg sterk. Zeker met de eerste vijf boeiende nummers creeert hij een ingetogen sfeer. Het tempo wordt geleidelijk opgeschroefd met tracks van Mood II Swing, Blaze en Technasia, waardoor je niet van die dansvloer bent te krijgen! Vergeleken met zijn stijl als producer op 'Since Then' schenkt Ian pooley achter de draaitafels minder aandacht aan vocalen en latinsounds. Daar tegenover staat een uitgekiende mix van zwoele deephouse, atmosferische garage en swingende techhouse. Nite:Life deel 06 is zeker niet de beste uit de serie, maar wel degelijk een pracht van een verzamelaar!

Luisteren naar Nite:Life

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws