Steve Rachmad in the Mix (Music Man)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zwarte parel van de Hollandse technoscene!

In navolging van het zinderende 'Emerging' uit '98, kan menig technoliefhebber zich aan een splinternieuw mixalbum van Steve Rachmad verrijken. Dat de Amsterdammer reeds een gevestigde naam is in de Europese technoscene, zal niemand zijn ontgaan. Gewaardeerd in Nederland, op handen gedragen door onze zuiderburen weet Steve zich sluw in Belgie te profileren. Er is geen editie van I Love Techno, Kozzmozz of ander technogerelateerde evenement waar de 'zwarte parel van het minimalisme' niet draait. Niet dat wij nuchtere kaaskoppen hem over het hoofd zien? Integendeel, maar wellicht is het niet misplaatst om vast te stellen dat Steve in ons koude kikkerlandje een tikkeltje wordt ondergewaardeerd.

Enfin, genoeg geouwehoerd, tijd voor de muziek! Voor de meeste mensen zal de platenkeus van Rachmad op dit album niet onbekend in de oren klinken. Zij die hem aanschouwden op Dance Valley, Extrema en elders, hoorden producties van Joey Beltram, Gaetek en The Advent al veelvuldig voorbij komen. De klasse van dit album zit hem vooral in de opbouw, maar ook de zeer sterke mixtechnieken spelen een niet te missen rol. De cd is live gemixt in de Mazzo, waardoor het geheel wat natuurlijker klinkt in een industrie waar geen ene mix-cd meer 'echt' lijkt. Rachmad opent met een juweel van een productie van Surgeon! Zweverige soundscapes wisselen zich af met prachtige pianopartijen. Het is echter snel gebeurd met de opbouw, want met platen van Jeroen Schrijvershof, Damon Wild en Steve Stoll wordt de snelheid geleidelijk opgevoerd. Het zijn vooral de krachtige kicks en drums die Rachmad kenmerken, maar ook de superswingende percussie viert hoogtij!

Naarmate de mix verloopt wordt in het midden van het album gas teruggenomen en de basis gelegd voor een laatste half uur partytechno van de bovenste plank! Vooral zijn eigen producties onder de noemers Scorp en Ignacio vallen op. Jeff Mills rip-off 'Rehumana' is waarschijnlijk 1 van zijn beste producties allertijden, terwijl de enig aanwezige Scorp-productie ook niet afdoet in een gerenommeerde technocatalogus. Good old 'Verbs' van Joey Beltram blijft een geweldig nummer dat afgewisseld wordt door ijzersterke muziek van The Advent, Chris Liebing en wederom Jeroen Schrijvershof. Steve Rachmad in the Mix is weliswaar niets nieuws onder de technozon, maar je kunt er geen genoeg van krijgen! Aanrader!

Luisteren naar Steve Rachmad in the mix

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws