After Midnight - 01:00 AM (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Invasie van deephouse

Het Amerikaanse deephouselabel After Midnight is het geesteskindje van Derrick Carter en Kenny Dixon jr. Zij begeven zich al jaren in de voorhoede van de soulvolle techno- en jazzy housescene. Kenny brengt onder zijn Moodymann alter ego veelal soulvolle techno uit. Techno met diepgang, techno met een ziel! Zijn indrukwekkende discografie neemt ons mee naar gerenommeerde labels als Planet E, Peacefrog en zijn eigen KDJ. Juwelen van albums als 'A Silent Introduction', 'Mahogany Brown' en 'Forevernevermore' onderstrepen zijn talent als producer. Derrick Carter is een van de belangrijkste exponenten uit het Relief-tijdperk van Curtis Jones (Green Velvet) Zijn producties en dj-sets stammen uit het filterdisco-genre. Groovy, pompend en buitengewoon sfeervol!

De reden waarom ondergetekende bovenstaande feiten opsomt, is de nieuwe mixverzamelaar 01:00 AM, gecompileerd door de Hollandse houseveteraan Alvredo. Alle invloeden waarmee de twee grondleggers van het After Midnight-label zich op de mondiale dansvloeren hebben geprofileerd, komen aan bod. Het album start meteen zeer swingend met de soulvolle housetrack 'Move It.' Hoe kan het ook anders? Meteen wordt duidelijk dat gedurende de gehele cd maar een ding van je wordt verlangd, en dat is swingen, heupwiegen of dansen. Wat jij wilt, alles wat beweegt is mogelijk! De clubhit 'My Beat' van Blaze werd onder handen genomen door Swag, die er een vrolijke twostep-brei van maakt. Vervolgens komen er prachtige piano- en ingetogen keyboardpartijen voorbij op het diepe housenummer 'West Of Anthems' van Universal Agents. Geleidelijk nemen het tempo en de energie toe. Aangename saxofoons, zwoele vocalen en zelfs krijsende gitaren nemen naarmate de mix verloopt bezit van je muzikale brein.

Een heuse climax volgt tijdens de heftige groove op 'Maria' van Wam Kidz. De mix schijnt live opgenomen te zijn, Alvredo heeft het draaien dus nog niet verleerd (waar hangt hij tegenwoordig uit?). Wanneer hij ook nog eens sterke producties van Nigel Hayes, Moodymann en Blakkat de revue laat passeren, is het pas echt feest. De invasie van soulvolle deephouse zal niet lang meer op zich wachten, Nederland mag haar borst natmaken. In Engeland schijnt dit geluid zelfs de trancekiddies van de straat te houden. Wanneer blijkt dat je de muziek op dit album meer dan waardeert, is het raadzaam om eens in de After Midnight catalogus te spitten. (Tenminste als je een fervent vinylvreter bent) Hollandse talenten als Hardsoul (Roog en Greg van Bueren), Floris en de Duitser Ian Pooley zorgden in het verleden al veelvuldig voor massa's kippenvel. En die genotrillingen op je lichaam vinden wederom gretig hun weg tijdens de beluistering van deze prachtige verzamelaar!

Luisteren naar After Midnight

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws