Sinetone - Chamber of Dreams (Sonic Scenery)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Chill out van Nederlandse bodem

Die witte houten stoel zal ongetwijfeld niet lang lekker zitten. Maar de omgeving waarin hij is geplaatst, met een uitnodigende groenblauwe zee op de achtergrond maakt duidelijk waar 'Chambers of Dreams' zich bij voorkeur laat nuttigen. De ondergaande zon, de wuivende palmen en vooral die hangmat maken nieuwsgierig naar de relaxte muziek die de Nederlandse producer Pieter Nijntjes en zangeres Nadya Viegas bieden op hun debuut.

En om maar gelijk kort door de bocht te gaan, Sinetone biedt een aangename luistertrip waarop zweverige soundscapes wisselen met rustgevende downtempo vol dubby geluidseffecten. Maar net zo zwoel is de warme house van 'Prym Prism' waar de dubtechno van het Duitse Basic Channel in doorklinkt of de ingetogen vocale housetrack 'Thinking'. Producer Pieter Nijntjes is bovendien hoorbaar beinvloed door ambientgoeroes als MixMaster Morris en/of de Duitser Pete Namlook. Dat maken de langzaam in- en uitwaaierende soundscapes op de beatloze titeltrack meer dan duidelijk.

Net zo vaak zoeken Nijntjes en zangeres Viegas het in zonnige Jamaicaanse geluidseffecten op rustig tikkende beats zoals op de opener 'Blue Moon' waarin Viegas sensueel fluisterend de toon zet voor het album. Met de tropische locaties op de hoes en de zwoele cocktail van trippy beats, sfeervolle soundscapes en dubby geluidseffecten is het erg gemakkelijk om vergelijkingen te trekken met bijvoorbeeld 'Gemini' van Sven van Hees. Niet geheel onterecht. Maar alleen al het meeslepende en dwingende 'Move On' is zo lekker dat vergelijkingen wel mank moeten gaan. Dat blijkt nog eens als er soepel rollende drum 'n bass ritmes komen opzetten in 'Imperia' of breakbeats op 'Tharandt'. Niet echt bijster origineel allemaal en het had het album aardig wat extra punten opgeleverd als echte instrumentatie een meer organisch geluid had opgeleverd. Maar bij iedere luisterbeurt blijf ik verlangend naar die hangmat staren!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws