Plazay 4 Real Compilation (True Playaz)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Rollende drums en bassen

Junglevirtuozen als dj Hype, Zinc en Pascal zijn belangrijke troeven voor de mondiale drum & bass-scene over het algemeen en van het Engelse kwaliteitslabel True Playaz in het bijzonder. Hoewel het label een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de evolutie van de energieke jungle-sound, weten ze met deze verzamelaar niet echt opvallend te imponeren.

Twee losse cd'tjes zonder enige informatie stuurde de promotieafdeling van het label naar alle media. Wie er verantwoordelijk zijn voor de twintig tracks die worden verspreid over twee cd's, is daarom helaas niet bekend. Het eerste schijfje opent met het veelgedraaide nummer 'Casino Royale' van dj Zinc, waarvan de beats een lekker rollend karakter hebben. Zweten geblazen op die dansvloer! Vervolgens komen er ook wat intelligentere nummers voorbij en lijkt die veelzijdigheid prima te passen, wat de eerste cd redelijk geslaagd maakt.

Disk twee gooit echter roet in het eten. De drums en de bassen komen vaak te rommelig over en de tracks worden op een enkele na wat langdradig. De conclusie die over de compilatie kan worden getrokken, is eerlijk gezegd smaakgebonden. Zodra men op deze compilatie te veel aandacht besteedt aan de harde drums en bassen, kan de sound wel eens wat eentonig overkomen. Echter, wanneer de wat ingetogen nummers de revue passeren, is de muziek van topkwaliteit! Dat is op deze True Playaz verzamelaar eerlijk verdeeld. Het is maar waar je voor kiest...

Meer informatie en luisterlinks op True Playaz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws