MC Conrad presents Logical Progression 4 (Good Looking)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Intelligente poezie

In navolging van zijn 'Vocalist Vol. 1' dat door de Engelse muziekmedia behoorlijk positief werd ontvangen, is alweer het vijfde deel van Logical Progresion samengesteld door MC Conrad. Daar waar er op de Progression Sessions mixalbums al voldoende aandacht aan de MC wordt besteed, gaan 'The Vocalist' serie en nu ook de 'Logical Progresion' serie een stap verder in de vocale ondersteuning van de zogenaamde intelligente drum & bass. Conrad is natuurlijk meer dan een MC alleen, hij produceert ook muziek. Op het eerste deel van 'The Vocalist' kwam immers ook alleen eigen werk van hem aan bod. Op deze nieuwe editie van Logical progression, wederom een dubbelaar en zelfs ook gesignaleerd op gelimiteerde driedubbelaar, heeft Conrad negen gloednieuwe tracks geproduceerd.

MC Conrad noemt zijn vocalen vol overtuiging 'Words 2B Heard'. "Het zijn de vocalen die gewaardeerd worden, lyrics die gehoord willen worden. De definitieve waardering van de MC is eindelijk een feit. Kijk maar naar het briljante album van Reprazent 'In The Mode', waar ook veel nadruk op de vocalen wordt gelegd. Natuurlijk zijn er nog steeds veel MC's die er werkelijk geen snars van snappen en telkens weer klinkklare onzin door de microfoon staan te verkondigen. Wat ik hun adviseer? Zorg dat je de muziek die er gedraaid wordt kent, zodat je op het juiste moment kan inspringen en geen muzikale interruptie veroorzaakt. Jouw woorden moeten een extra stimulans voor de muziek en het publiek zijn, geen toespraak die nergens toe leidt. Wees niet te nadrukkelijk aanwezig en weet wat je zegt! (fragment uit het interview dat ik had met LTJ Bukem en MC Conrad op wijlen Slam.nl.)

Op de eerste disk komen negen producties van Conrad's talentvolle hand, op het ene nummer is hij vocaal wat meer aanwezig dan op de ander. Op twee tracks komt zijn poezie zelfs niet voor, waarschijnlijk omdat de muziek al zo sprekend is. Zaak is dat geen enkele vocaal teveel van het goede is, Conrad springt continue op het juiste moment in. Zoals op het prachtige 'Energetic Poetry', waarop de jazzy breaks en beats op een sterke wijze vocaal worden begeleid. Op 'Futures Calling' bewijst Conrad dat hij de raps en jams ook zingend ten gehore kan brengen. Hoe dat klinkt? Een beetje poppy, een beetje als Seal, goed dus. Op het tweede schijfje komen die andere welbekende andere artiesten uit de Good Looking stal aan bod. We nemen Big Bud, Nookie, Makoto en PFM, die al jaren voor de meest bizarre drum & bass creaties zorgen, en we hebben een prachtige verzameling. Aanrader!

Meer info en geluidsfragmenten: Good Looking Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws