Boozoo Bajou - Satta (Stereo Deluxe)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zwoele zomerbries

Het tempo waarmee de loungebakken zich in de betere platenzaak vullen, is echt absurd aan het worden. Het overzicht van relaxt luistervoer is deze zomer niet meer bij te houden. En al helemaal niet voor je portemonnee! Maar is het ook allemaal de moeite waard, vragen we ons af? Nou, dat kunnen we van het debuutalbum van het Duitse duo Boozoo Bajou na beluistering zeker wel zeggen! Als er dan toch nog een loungealbum aangeschaft moet worden deze zomer, ga dan alsjeblieft voor 'Satta'. Wat een waanzinnig lekker album is dat!

Eerder verschenen de 12-inches 'Night Over Manaus' en 'Under My Sensi' op het gewaardeerde Duitse label Stereo Deluxe. Vooral de mellow bossa van 'Night Over Manues' is om te koesteren. Zacht swingende ritmes, de percussie, zwoele klanken en meeslepende melodieen. Zuid-Amerikaanse sensualiteit. Het grijpt je bij de strot en laat het hele lichaam zachtjes deinen. Dik zes minuten, die dan ook op vele loungeverzamelaars terechtkwamen. Hetzelfde geldt voor het uiterst relaxte 'Under My Sensi'. Hier is geen ruimte voor de realiteit van alledag. Jezus, dit roept beelden op van zo'n klein dorpspleintje op een warme zomeravond. De duisternis valt in. Op het plein zit een stel muzikanten. Percussie, drums en tokkelende gitaren vullen de lucht. Vrouwen in strakke witte jurken dansen uitdagend op het plein. Slierten met gekleurde lampen hangen tussen de bomen. Nou, je weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Anders moet je het album 'Satta' echt eens proberen!

Zowel 'Night Over Manaus' als 'Under My Sensi' staan op Boozoo Bajou's debuutalbum. En daar bevinden ze zich in uitstekend gezelschap. De acht andere tracks laten zich qua emotie en sfeer namelijk makkelijk meten met de twee tracks die op 12-inch verschenen. Veel uitstapjes eindigen op Jamaica waarbij heerlijk lome reggaeritmes en dubby geluidseffecten als basis dienen voor de bijzonder ontspannende muziek van het duo. Niet voor niets zijn Kruder & Dorfmeister grote fan van het duo. Het duo werd zelfs gevraagd om Tosca's 'Chocolate Elvis' te remixen. De mix verscheen op G-Stone, het label van Kruder & Dorfmeister. Niet zo verwonderlijk, heel 'Satta' is loungemuziek van de bovenste plank. Het spettert er werkelijk aan alle kanten vanaf. Maar die lounge van Boozoo Bajou is wel zo verdomd lekker dat ze er met mij hebben absoluut een grote fan bij hebben. Dit wordt zo goed als zeker mijn favoriete zomeralbum van 2001. Ik geniet nog even verder...!

Luisteren naar Satta

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws