Circulation - Colours (Circulation)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Beter laat dan nooit. Dit album lag vorig jaar al in de schappen, maar werd door ons in eerste instantie over het hoofd gezien. Dat is aan de ene kant een misser van uw trouwe muziekrecensent. Gelukkig is de muziek van Circulation niet aan een bepaalde tijd gebonden, dus dat geeft ons de mogelijkheid om te herstellen...

Hun platen vind je terug in de koffers van de Masters at Work, John Digweed en Darren Emerson. Zo verschillend als deze toonaangevende dj's draaien, zo veelzijdig klinken de producties van Paul Davis en Matt Jackson, beter bekend als Circulation. Pas vier jaar zijn ze samen productief, maar beschikken nu al over een discografie waar je u tegen zegt! Dertig 12-inches, een ingetogen mixcompilatie voor de Abstract Funk Theory serie en dit uitstekende album is het resultaat van de prille samenwerking. Niet gek voor een duo dat ook nog een aantal labels runt, een muziekwinkel beheert en te maken heeft met een bovengemiddeld Dj-schema.

Telkens wanneer er een nieuwe plaat van Circulation uitkomt, gaat de verkoop als een trein. De typisch gekleurde 12 inches van het getalenteerde duo heeft de harten van veel dj's veroverd. Op dit debuutalbum Colours compileerden de heren twintig tracks die reeds op vinyl zijn verschenen. De muziek is doordrenkt met warmte, emotie en energie en past zowel in een donkere progressive set als in een opzwepende tech-house gig. Nog steeds is de echte grote naamsbekendheid uit gebleven. Dat is op zijn minst vreemd te noemen, te meer vanwege het feit dat veel hypende media hen in het overvolle progressive-hokje proppen.

Disk 1 is een verzameling losse tracks, waarop de wat diepere Circulation nummers zijn te vinden. Diepe housebeats, zweverige strings en dromerige melodieen: prachtig! Persoonlijke favorieten zijn het door disco beinvloede 'White', de ingetogen 'Turquoise' en het zwoele 'Cyan', dit naast het feit dat alle tracks hun eigen verhaal vertellen. Op het tweede schijfje, waar de nummers wel aan elkaar zijn gemixt, wordt meer aandacht aan een volle dansvloer besteed. Meteen wordt het tempo opgevoerd met het grijsgedraaide 'Crimson', de energieke synthesizers op Scarlet en het enerverende, 'Orange'. Het feest is vervolgens compleet! Een prachtige dubbelaar van een ondergewaardeerde act. Don't have it? Buy it, steal it!

Luisteren naar Colours

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws