Various - Famous When Dead (Playhouse)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het Duitse Playhouse is zo'n typisch label waarop een aantal klassiekers verschijnen maar waarvan de naam van het label maar weinig belletjes doet rinkelen. Zelfs na vijftig releases. Deze vijftig zijn voor het label in ieder geval reden tot een feestje en met de verzamelaar 'Famous When Dead' blikken ze nog eens terug op al het moois dat eerder verscheen op 12". En dat is helemaal geen verkeerde gedachte van dat Playhouse.

Deze vijftig uitgebrachte 12-inches zijn namelijk een uitstekende aanleiding om een feestje te vieren. Uit de imposante catalogus selecteerde het label o.a. twee tracks van Blaze, het Amerikaanse producersduo dat eerder dit jaar lovende kritieken kreeg voor hun album 'Natural Blaze'. De prachtige volle stem van zanger Alexander Hope drijft op zwoele deephouse ritmes. Ook de twee geselecteerde tracks die op Playhouse verschenen bevatten deze ingredienten. Heerlijke zwoele soulvolle en vocale deephouse. Zeker zo zwoel is de deephousebewerking die Isolee gaf aan Holy Garage's 'Surprised'. Van datzelfde Isolee hebben de samenstellers werkelijk een van de mooiste technotrack aller tijden geselecteerd. Het tijdloze 'Beau Mot Plage' zorgt nog steeds voor dik kippenvel. De buitelende ritmes, de prachtige melodieen. Echt een fantastische track die absoluut in mijn top tien lijstje over de jaren negentig staat.

Maar dan hebben pas vier tracks gehad van de twaalf tracks. Losoul laat electrohouse uit de speakers knetteren terwijl Light fantastic het zoekt in heerlijke jaren zeventig synthesizer discohouse. Net zo makkelijk dringt er minimale techno door je speakers naar binnen. 'Rework' van Rework is kaal, kil en dwingend. Nog dwingender zijn de baslijnen van Soylent Green. Grimmig wordt het als het obscure Acid Jesus de track 'Broken Mirror' van Random Factor onder handen nemen. Stuk voor stuk knallers uit het ondergrondse circuit waarvan een aantal terecht naar boven is komen drijven. Heftig album!

Luisteren naar Famous When Dead

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws