Kerri Chandler - Excursions 01 (Obsessive)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

'Een van de beste garage producers, remixers en dj's was Kerri 'Kaoz 6:24' Chandler', staat in de bijgevoegde biografie vermeld, maar volgens mij is hij dat nog steeds! Hij bracht muziek uit op toonaangevende houselabels als Strictly Rhythm, Madhouse en Nervous en wordt geadoreerd door toppers als Masters at Work, Basement Jaxx en Roger Sanchez. Zijn debuutalbum Kaoz on Kings St. bracht de gevierde producer uit New Jersey de roem die hij verdiende! Evenals het sterke mixalbum Kaoz Theory waarop Kerri terug in de tijd ging toen de allereerste house zijn intrede in de clubs deed. Naast het meest recente en uitstekende album First Steps van vorig jaar, kwam onlangs de mixcompilatie Excursions 01 uit.

Het album is een sfeervolle mengeling van latin, disco, garage en soulvolle house. Het swingt werkelijk aan alle kanten, maar dat is logisch als je uitstekende tracks van Azymuth (ongepolijste disco uit de seventies!), Vera Mara (latin zoals latin behoort te zijn!) en Robert Owens met I'll Be Your Friend (vervlogen houseklassieker van een super male-vocalist!) compileert. Zestien tracks die de tijd van het jaar goed doen! Een album dat je ongetwijfeld veel gaat horen in de hippe strandtenten van Scheveningen, Bloemendaal en Zandvoort.

Wanneer je tegen het einde van de mix bent aangekomen, gebeurt dat extra's dat muziek met je kan doen. Die beleving, de rillingen, het genot... Mateo & Matos heten ze, twee uitstekende houseproducers uit New York, die met behulp van textwriter Stevie Wonder en zangeres Dianne Wessley voor een van de allerbeste houseproductie allertijden zorgen! 'The Real Thing' is sexy, soulvol en groovy tegelijk. Het ritme is dwingend, de percussie opzwepend en de zwoele vocalen nemen je meteen in je greep! Maar dat was al reeds het geval, want de eerste editie van Excursions vraagt om een tweede. Lijkt me moeilijk voor de volgende verantwoordelijke om zo'n prachtig mixalbum op te volgen. Wij wensen deze persoon dan ook veel succes!

luisteren naar Excursions 01

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws