Significant Other - Mongo.Love (Mox Music)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Tsjechie is nou niet echt het eerste land waar ik aan denk, als de beats uit mijn speakers komen denderen. Toch blijkt Tsjechie een behoorlijk levendige dance scene te hebben. Met name in Praag weten ze een behoorlijk feestje te bouwen. Nu Mox Music de distributie verzorgt van de Tsjechische labels East Autenthic Recordings en The Lex Rex Label, mogen we de komende tijd albums in de schappen verwachten van Ohm Square, een van de belangrijkste live-bands uit de Tsjechische scene, Hypnotix, Liquid Harmony en natuurlijk Significant Other, wiens album nu verkrijgbaar is.

Achter Significant Other schuilt de Tsjechische dj Trava. De in eigen land behoorlijk populaire dj omringt zich voor het project Significant Other steeds met andere muzikanten, producers en vocalisten. Op het album Mongo.Love werkt hij samen met twee Tsjechische producers en de Engelse zangeres Charlie One, die tevens de vocalen bij Ohm Square voor haar rekening neemt. Met een fijne neus voor de dansvloer biedt Trava een aantal superlekkere dansvloerknallers. Kronkelende baslijnen, mooie melodieen, sensuele vocalen en heerlijk tikkende beats zijn de ingredienten van dit album.

Voorheen was het vooral downtempo, triphop en dub waarmee Trava op plaat experimenteerde. Op Monge.Love worden de invloeden van de dansvloer verwerkt. House, techno en breakbeats dienden als uitgangspunt. Zeker op de eerste drie tracks van het album zoekt Trava overduidelijk contact met de dansvloer. Dwingende vierkwartsmaten, percussie, rollende baslijnen en mooie sounds en uitdagende vrouwelijke stemsamples. Geen overbodige franje maar gewoon stuwende ritmes en warme geluiden. En het werkt!

Op track vier bereikt Trava een waanzinnig hoogtepunt met de schitterende 2step track 'The Middle Ground'. Zangeres Charlie One zingt op sensuele wijze het kippenvel op je lijf en de warmte die de track uitstraalt doet denken aan 'Sincere' van MJ Cole. Een waanzinnig mooi nummer dat terecht als eerste single van het album is geplukt! Daarna volgt 'Dub Code' wat eigenlijk al genoeg zegt. Borrelende acidbassen begeleiden lome reggaeritmes en allerlei dubeffecten. Op 'Funky Plunky' zijn het kille electrobeats die een vocoderstem ondersteunen terwijl de 4x4 beats weer in volle omvang op de luisteraar worden losgelaten met 'Magic City Prague'. Dansen is dan nog het enige dat rest. Want ook op de afsluiter 'Waiting For' zijn het knallende beats die om aandacht schreeuwen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws