De-Phazz - Death By Chocolate (Mole)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Al na een minuut weet ik het zeker. Dit wordt genieten. De muziek in kwestie is van De-Phazz, samen met Yonderboi de terechte vaandeldrager van het label Mole Listenings Pearls. De opener van zijn derde album voor Mole is de track 'Heartfixer'. Het wordt de tweede single van het album, maar tettert momenteel tijdens veel reclameblokken al uit je televisie, als soundtrack bij de nieuwste Hi-commercial.

Op 'Death by Chocolate' knikkert De-Phazz werkelijk alle ingredienten en cliches uit de lounge op een grote hoop. Hij voegt er een flinke dosis jazz, funk, soul, reggae, dub en bossa nova aan toe. Hij schudt het geheel eens flink door elkaar en mixt het vervolgens ook nog eens met een berg lulligheid. Het resultaat is zo ontzettend lekker dat je je vingers er werkelijk bij opvreet! 'Death By Chocolate' is toegankelijk, hilarisch, verfrissend en swingend. Maar vooral gewoon lekker! Dit is de soundtrack van de coolste film die ik nog moet zien. De soundtrack voor ieder feest, voor iedere huis- en slaapkamer. Het is pop, maar dan wel met de hoogst mogelijke aaibaarheidsfactor. Zo ontzettend relaxt dat je niks anders wil dan met gesloten ogen blijven luisteren en zachtjes meedeinen. Maar ook weer zo swingend dat steeds meer lichaamsdelen de zwoele maar funky ritmes volgen.

Zestien korte tracks telt het album. Maar wel zestien heerlijke tracks. Het swingt en is zwoel. Hilarisch en fris. Met een vette knipoog laat De-Phazz vervlogen tijden herleven. Zuid-Amerika in de jaren vijftig. De rokerige jazzclubs uit de jaren zestig en zeventig. Reggae en dub uit de jaren zeventig en tachtig. Dance uit de jaren negentig. Alles smelt samen op dit album, dat gedoopt is in een charmant soort lulligheid. Het toverwoord lounge heeft zijn magische klank alweer verloren. Maar mijn muzikale honger is echt nog niet gestild. Door dit soort albums krijg ik alleen maar meer trek!

Luister naar alle albums van De-Phazz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws