Supperclub presents Lounge 2 (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het vorig jaar verschenen eerste deel uit de Supperclub reeks zorgde, samen met St. Germain en Thievery Corporation, voor een van de loungehoogtepunten van 2000. Deze club doet zijn naam zeker eer aan, zoals je op dit heerlijke mixalbum kunt horen. Een bezoekje aan deze hippe horecagelegenheid is daarom aan te bevelen, al is het alleen maar om ons aller soapbitch Cleo die de succesvolle toko beheert, tegen het appetijtelijke lijf te lopen.

Natuurlijk gaan het succes van de club en de verkoop van het album met elkaar samen, maar toch speelt de muziekkeuze van de samenstellers een grote rol. Met alle liefde worden mooie jazzy composities van Yonderboi en Sven van Hees voorgeschoteld. De champagne is reeds ingeschonken en de kaviaar komt jou kant op tijdens de soulvolle house van de legendarische Amerikanen Joe Claussell en Kevin Yost. Dat is pas luxueus genieten, waar het bij de Amsterdamse club om draait.


Even bijkomen van al dat loungegeweld doe je als 'The Child' van Alex Gopher, 'Beautiful Strange' van Bedrock of 'Return Of The Flipside' van Desmond Williams uit de boxen galmt. Je neemt snel een laatste slok van je glaasje Chateau Neuf Du Pape uit '96, schrapt de laatste restjes ingewanden uit de bedreigde Steur naar binnen om je vervolgens op de dansvloer te storten.

Daar doen alle swingende tracks op het tweede schijfje de rest: dance, dance, dance! De eerlijkheid gebied te zeggen dat deze opvolger het supersterke eerste deel niet evenaart. Toch hoeft het de pret niet te drukken, want deze loungecompilatie blijft er eentje die opvalt tussen al die anderen. Door de interessante mengeling van funky en jazzy georienteerde housemuziek en de onvermijdelijke loungy grooves, blijft het album spannend tot de laatste klanken! Toch wordt het oppassen dat deze markt zichzelf niet kapotmaakt, door zoveel muziek uit te brengen en gelegenheden te openen.
Enough is enough!

Luisteren naar Supperclub 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws