Lost Treasures - Progressive Culture (Basic Beat)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De Lost Treasures serie heeft een roemrijk verleden en daardoor een sterke status in de uitgemolken markt der mixcompilatie opgebouwd. Niemand minder dan Tiesto stelde de eerste delen samen en bracht hierop zijn technosound naar voren, met sterke producties van Vegas Soul, Dave Angel en Tom Middleton. Zodra je zo'n 'oldie' in de platenzaak tegenkomt, kun je die absoluut zonder te luisteren aanschaffen!

Genoeg over het verleden, op naar de toekomst die volgens de samenstellers van dit deel in de progressive ligt. Maarten van Oosten (een dijk van een verkoper in de Basic Beat shop!) en Doc Fabian (A&R Manager en dj) schoven hun favoriete platen onder de naald en maakten er een spannende mix van. Beiden laten er geen gras over groeien en geven vanaf de eerste track volop gas, met tracks en remixes van Johannes Heil, Ben Sims en Michel de Heij.

Vijftien energieke housetracks die meer naar techno neigen dan naar progressive. Op het uitstekende Tunnelvision van Lemon 8 na dan, dat progressive house met een hoofdletter P is! Niet voor niets is zijn eerste wapenfeit op het Bedrock label van Digweed binnenkort een feit. Ongetwijfeld de beste track heeft helaas de kortste speeltijd. Slechts twee en een halve minuut wordt ons van de heftige Samual L Sessions remix van Ben Sims zijn Manipulated gegund. Zo subtiel en doeltreffend geproduceerd! Techno met een vette dansbare groove. Andere sterke producties van Player One, DJ Remy en Oxia maken dit mixalbum het aankopen waard. Laten we hopen dat de progressive van de toekomst wat gevarieerder gaat klinken, zoals op dit album het geval is.

Luisteren naar Lost Treasures

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws