HQ Sound Mixed By DJ JP (Moxmusic)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het gaat er over het algemeen stevig tegen aan toe op de H(igh) Q(uality) feesten in de Melkweg. Een van de vaste leverancier van het hardhouse geweld dat deze feesten domineert is DJ JP, die tevens alle edities van Dance Valley achter de draaitafels stond. De naam van JP dook voor het eerst op in 1991 tijdens de Evlo feesten in Amsterdam. Het was de periode dat uitgaan haast synoniem stond aan het bezoeken van massale raves en illegale underground feesten. Inmiddels heeft JP al heel wat clubs en festivals van achter de draaitafels mogen bewonderen en ging hij vorig jaar onder de vlag van de Dance Valley organisatie naar Ibiza. Vorig jaar was het nog Amnesia, de komende zomer vind je JP achter de draaitafels in Club Eden waar HQ de maandagavond zal gaan verzorgen.

Onder de subtitel 'A Sound > A Vision' laat JP horen waarom zijn naam al jaren met HQ verbonden is. Het hokje hard house dekt de lading uitstekend want gelijk vanaf de opener, 'Standing' van Silvio Ecomo, gaat JP in de hoogste versnelling. Het beukt en knalt gelijk vanaf het begin en zo'n zeventig minuten later moet je even diep ademhalen en achterover leunen om bij te komen. De vette mix van hard house, techno en progressive trance is dwingend van begin tot eind en biedt geen moment adempauze. Meedogenloze knallen, grommende acidbassen en wellustig kronkelende synhts spetteren je tegemoet. Nee, voor subtiliteit moet je niet bij JP zijn. Dit is muziek die bij voorkeur op het hoogste volume uit je speakers dient te denderen.

De Nederlandse bijdragen komen van Jonah (Piet Bervoets, Benno de Goeij en Mischa van der Heijden) en Vincent de Moor die vertegenwoordigd is met zijn klassieke track 'Impact'. Hun bijdragen staan tussen het harde geweld dat komt van internationale leveranciers als Mauro Picotto, D Sigual, Sinus, Ariel, Overload en Plug & Play. Waarschuw de buren maar vast!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws