Bastian - Ready (Virgin)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Prince meets Daft Punk

Wie zijn laatste single en de daar aan verbonden clip 'You've Got My Love' niet kent, bevindt zich waarschijnlijk te weinig op de populaire muziektelevisie. Minstens eenmaal per uur vliegen de tieten je om je oren en word je als mannelijke liefhebber gedwongen om te kijken naar al dat fraais. In de weelderige clip gaan de schoonheid van muziek en die van de vrouw met elkaar samen. Essentieel voor het geluid op het debuutalbum 'Ready' van Bastian. De muziek is sexy, zijn vocalen zijn sensueel en de ritmestructuren bevinden zich op het randje van de dansvloer en de slaapkamer.

Het sterke van dit album is het feit dat de sound voor Nederlandse begrippen nieuw is, want met een typisch Commodore 64 geluid gecombineerd met veel synthesizer werk, heeft de Amsterdammer zich absoluut onderscheiden van de rest. Voeg daaraan zijn eigen sensuele vocalen en strakke ritmestructuren toe en je mag spreken over een geslaagd debuut. Toch heeft het album ook wat minpunten. Soms zijn de tracks te melig en wat eentonig en krijg je de neiging om naar het volgende nummer te skippen. Misschien heeft het ook met de gewenning van de muziek te maken, dat zal in de toekomst blijken. Waarschijnlijk gaat het grote publiek deze sound wel oppikken, al is het alleen maar door de effectieve tv clips.

Eigenlijk houden we niet van vergelijkingen, maar vanwege het nieuwe karakter van de muziek maken we een uitzondering. In eerste instantie zou je denken dat deze muziek door een Franse producer is gemaakt, want die kenmerkende elementen hoor je duidelijk terug. Ook de Prince-generatie zal met enige opleving de nummers beluisteren en zelfs Daft Punk neemt een bescheiden plaats op het album in. De hoogtepunten van de cd zijn 'Uptight Boogie'. 'Into The Motion' en natuurlijk 'You've Got My Love', die allen op hun eigenzinnige wijze van het begin tot eind de aandacht opeisen. Met dit album eist ook Bastian de nationale aandacht op, die potentie bezat hij al, maar wordt met 'Ready' zonder twijfel versterkt.

Meer info en geluidsfragmenten van Bastian

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws