Lucien Foort - Singularity 02 (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Rotterdammer Lucient Foort is een rijzende ster in Nederland en begint nu ook in Engeland door te breken. Zijn residentie in de prestigieuze club Gatecrasher is daar een goed voorbeeld van. Elke maand vliegt de 'Rastaman in Tokio' (ultieme Lucien Foort/Olivier Abbeloos clubhit alias Holographic Hallucination) naar Engeland om daar de 'ravekiddies' van een flinke portie progressieve tech-house te voorzien. Dat werd tijd, want in Nederland was de zwarte parel van de Hollandse progressive al lang en breed te aanschouwen op gerenommeerde evenementen als Dance Valley en het Drum Rhythm festival en stond hij achter de decks tijdens de clubavonden van Chemistry, Earth en Puur (Nighttown).

Zijn grote doorbraak is de eerste Singularity cd, die vorig jaar menig houseliefhebber in ontroering bracht. Ook een erg lekkere binnenkomer is het telefoontje dat Foort onlangs van de programmeur van het Roskilde festival ontving, of hij deze zomer acte de presence zou willen geven op het Deense mega-evenement. Hoogstwaarschijnlijk had hij het eerste deel van Singularity beluisterd en de positieve berichtgeving over zijn verdiensten achter de draaitafels ontvangen. Als bij deze goede man het tweede deel op de deurmat valt, wordt zijn drang naar een dj gig van Lucien alleen nog maar versterkt!

Cd 1 start met de soulvolle house van Kerri Chandler en krijgt naarmate de mix verloopt een wat donkerder en dreigender karakter. Tussen de dwingende beats en opzwepende percussie is er natuurlijk ook tijd voor schoonheid. Zeker als de fraaie nummers 'Sunday Shining', 'The Only Way' en 'Hedfuk' voorbij komen. Het tweede schijfje typeert zich door de toenemende snelheid hetgeen de dansbaarheid absoluut ten goede komt en je niet meer te stoppen bent. Ook opvallend is de platenkeuze, want Foort gebruikte voor deze mix nummers van vrij onbekende producers. Toch staan die tracks garant voor een uitstekende muzikale vulling van je wekelijkse uitvlucht op de dansvloer. Dansen, swingen, huppelen, heupwiegen, zwieren, springen, uit je dak: het kan allemaal op de nieuwe verrassende dubbelaar van Lucien Foort! Zoals Mick Boskamp met zijn liner notes op het hoesje al duidelijk over het eerste album aangaf, kan ik over dit uitstekende tweede deel alleen nog maar herhalen...
Don't have it? Buy it, steal it!

Luisteren naar Singularity 02

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws