Big Bud - Late Night Blues (Good Looking)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het drum & bass label van LTJ Bukem en zijn vriendjes staat de laatste tijd niet bepaald stil. Naast het feit dat de muziekmarkt geregeld met mixalbums en compilaties met oud werk wordt gepenetreerd, komt er zo nu en dan een echt nieuw studioalbum uit van een van de exponenten van het toonaangevende intelligente jungle label uit het Engelse Hertfordshire. Juist dan is de vreugde extra groot als belangrijke exponenten als Robin O'Reilly alias Big Bud subliem werk afleveren. Late Night Blues is zijn tweede album in navolging van het sterke debuut Infinity + Infinity.

Daar waar zijn eerste lp vooral de drum & bass kant van Big Bud toonde, bewijst Late Night Blues zijn ware liefde: jazz, soul, reggae, funk en...je raadt het al: Bluesmuziek. Volgens O'Reilly zelf de belangrijkste muziekstijlen die de drum & bass hebben gevormd. Deze dubbelaar bestaat uit een live show die Big Bud samen met een aantal live muzikanten speelde. De legendarische New York keyboardspeler Weldone Irvine verzorgt twee bloedmooie tracks. Verder wordt hij ondersteund door een aantal percussionisten, een saxofonist, fluitist en vocalist. Zelf programmeerde Big Bud alles tot een geheel en dat deed hij erg fraai! De mooiste track is tot onze verbazing een heerlijke housetrack met superaanstekelijke vocalen ala Robert Owens! Als dat geen hit wordt, begrijp ik er niets meer van!

Vervolgens begint cd twee te draaien in de speler en komen naast de oude vertrouwde Big Bud klassiekers, vier nieuwe atmosferische drum & bass tracks voorbij. Genieten, want de bassen blijven, ondanks het jazzy karakter van de producties, heerlijk met enige snelheid voorbij rollen! Vooral het nummer Pure, dat afstamt van de weergaloze Pure ep op Goodlooking is een streling voor het oor! Robin O'Reilly alias Big Bud levert met Late Night Blues een topprestatie af, voornamelijk dankzij de veelzijdigheid en variatie van de composities. Een aanrader, en wel voor iedereen!

Luisteren naar Big Bud

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws