Discohouse Vol.2 (Beats Included)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

A fine collection of hi-quality garage & nu-disco grooves
Normaal gesproken weet je na het belezen van een catchy verkooptruc als deze al genoeg. Een album met een leus als deze op de hoes neigt naar commerciele shit! Toch moet ik eerlijk toegeven dat de kwaliteit wel degelijk aanwezig is op deze gelikte discohouse cd. Sterker nog: het is gewoon een heerlijke dubbelaar met dertig toptracks van onder andere First Choice, Ultra Nate en Robbie Rivera.

Uiteraard start het album met het uitgemolken, maar goede track Groovejet van Spiller en komen we niet veel later Rise van de Soul Providers tegen. Ook Ibiza clubhits als Bob Sinclar's I Feel For You en 'Pasilda van Afro Medusa ontbreken niet, maar dat zal de pret echt niet drukken. Het blijven per slot van rekening goede tracks die bijvoorbeeld goed tot zijn recht zullen komen in de huiskamer tijdens een gezellige verjaardagspartijtje. Of in de auto op weg naar (jawel!) Calypso Tunes, elke eerste zondag van de maand, om een perfecte voorbereiding te realiseren.

De beste track is de Mousse T Feel Love remix van Moloko's Sing It Back, waarin hij het tijdloze I Feel Love van Donna Summer integreert, met verbluffend resultaat! Oude tijden herleven bij het fantastische Let Yourself Go van Master Freakz. Make love and listen to the music. You got to let yourself go go go go go go Ook Do It Al Night Long van The Nightgrooves staat garant voor plezante flashbacks van die goede oude tijd. Nu heb ik het nog niet eens over de heftige remixen van Joey Negro, Olav Basoski en Joe T. Vanelli gehad, maar die mening laat ik aan alle discohouse-liefhebbers over, die zich als de sodemieter naar de platenzaak dienen te begeven!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws