Mauro Picotto - The Double Album (Media)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

In Duitsland is de Italiaanse Mauro Picotto big business. Bij de German Dance Awards 2000 sleepte de 34 jarige dj, producer en labelmanager van het Italiaanse BXR label maar liefst drie awards in de wacht. De awards voor 'Beste Producer' en 'Beste Internationale dj' gingen naar de Italiaan en voor de single 'Komodo' ontving hij de award voor 'Beste Radio Dancehit'. Deze single verovert op dit moment de charts in vele landen van Europa. Singles als 'Pegasus' en 'Iguana' vonden hun weg al eerder met veel succes naar de Europese dansvloeren en charts.

The Double Album is het debuutalbum van Mauro Picotto en bestaat uit twee delen. Het eerste schijfje kreeg de titel 'Go To Gate' en bevat veertien stevige dansvloertracks. Picotto zoekt het zeventig minuten lang in lekker stampende maar toegankelijke trance en progressive. Bovengenoemde hits, m.u.v. de huidige hit 'Komodo', zijn terug te vinden op de schijf. Picotto maakt prettig toegankelijke feestmuziek voor een publiek dat los wil gaan en geen hoge eisen stelt. Niks ingewikkeld gedoe, dansen is het devies van de Italiaan. Vierkwartsmaten, diepe bassen, vrolijke melodietjes, roffeltjes en langgerekte breaks voeren de boventoon. Partymuziek van de bovenste plank met hier en daar een venijnig uitstapje richting techno waarbij de beats nadrukkelijker worden en de sfeer een stuk grimmiger.

Picotto denkt dat we na die zeventig minuten toe zijn aan ontspanning en biedt ons daarom toegang tot de 'V.I.P. Lounge', het tweede schijfje van het album. De vijf korte tracks luisteren best lekker weg, maar worden nergens spannend of prikkelend. Laat mij gewoon nog maar even op die dansvloer. Want Picotto is op zijn best als hij alle cliches in de strijd gooit om indruk te maken. Op 'Ultimora Ibiza' komen roffeltjes, dwingende baslijnen, opzwepende synths en borrelende acidlijnen in een paar minuten voorbij vliegen. En ik vlieg gewoon mee!

Luisteren naar The Double Album

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws