Olav Basoski - Samplitude Vol. 8 (Work)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Olav Basoski: "Mijn dj performance in de Ministry Of Sound was echt geweldig! Hoewel de zaal waar ik stond gebruikelijk wordt overspoeld met 'liefjes mellow garagepubliek', ging het dak eraf. De mensen stonden (letterlijk) op de bar te dansen en te springen. Absoluut een te gekke ervaring!"


Dat Olav Basoski zich vorig jaar in de schijnwerpers heeft geplaatst is voor velen oud nieuws. Nog steeds geldt zijn aanstekelijke latinhouse-track 'Opium Scumbags' voor actie op de dansvloer en wordt de Nederlandse koning van de filterdisco tegenwoordig in de grootste clubs wereldwijd geboekt. Zo stond de Amsterdammer afgelopen zaterdag (3 februari, red) in de toonaangevende Engelse club Ministry Of Sound, dat naar eigen zeggen erg goed beviel. Daarnaast heeft hij onlangs in Canada en VS getoerd. Meer informatie vind je natuurlijk in ons exclusieve interview met de gevierde dj/producer.

Zijn naamsbekendheid als producer begon bij Work en dat is nog steeds het label waar zijn muziek op uit wordt gebracht. Zijn Samplitude serie (gaat tot de tien) is daarin een niet te missen collectie releases voor de grote internationale dj's. Deep Dish, Ian Pooley en Roger Sanchez draaien zijn werk maar al te graag en als je zijn nieuwe aanwinst beluistert, begrijp je waarom. Op deze plaat staan drie vette discohouse tracks ala Bob Sinclar en een heftig vervolg op Opium Scumbagz. Deze heftige latinhouse-track, Back To St. Lucia genaamd, belooft een grote clubhit te worden. De negende Samplitude is al bijna een feit, want de productiemachine van Olav gaat als een trein. Ook verschijnt er binnenkort een album, waarmee Olav zich definitief gaat vestigen in de 'creme de la creme' van de houseproducers, wacht maar af!

Beoordeling: 8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws