Reprazent - Dirty Beats (Talkin' Loud)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dynamite op Lowlands 2000: "You thought you knew Roni Size and Reprazent? Listen to this: twice the bass, twice the beats and twice the drums."

Reprazent is het Trojaanse paard van de drum & bass muziek. Onnavolgbaar, verrassend en sluw. Je hoort rock, maar het is geen rock. Je ontdekt zelfs R&B, maar dat is het ook niet. Hip Hop dan? Nop. Het is een muzikale smeltkroes van allerlei stijlen, die tezamen een nieuw geluid vormen. Die lyrics van MC Dynamite op Lowlands zijn zo essentieel voor hun nieuwe album In The Mode. Daar waar menigeen rekent op een logisch vervolg van het debuutalbum New Forms uit '97, verbaast Reprazent vriend en vijand met hun nieuwe langspeler. Met In The Mode bewijst de band uit Bristol dat ze wederom in staat zijn om te verrassen en te imponeren. Het album is rauwer, meedogenlozer en krachtiger dan haar voorganger.

Op de energieke vocale junglestamper Dirty Beats die op het nieuwe album prijkt, komt de titel nog mild over in vergelijking met het resultaat. De van origine al sterke track is door de Londenaar Mathew Buschwaka B omgetoverd tot heftige breakbeat vloervuller. De vocalen deden het belangrijke exponent uit de stal van Mr C zijn End Recordings niet zoveel, want die komen miniem voor. Daarentegen is het zeker een productie om mee thuis te komen en bovendien een perfect plaatje om een club mee op zijn kop te zetten!

Beoordeling: 7,5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws