Alexkid - WhatIdidonmyholidays Vol. 4 (F-Com)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het ultieme bewijs dat het Franse F-Communications van Laurent garnier baalt als een stekker vanwege het vertrek van St Germain, wordt geleverd door Alexkid. Deze getalenteerde producer houdt zich al geruime tijd bezig met het uitbrengen en het technisch ondersteunen van (elektronische) muziek. Al op zijn vijftiende speelde hij gitaar in een funk band, waarna hij werkzaamheden verrichte als geluidstechnicus bij een experimentele artiest als Hector Zazou.

Het kon natuurlijk niet missen dat hij vervolgens zelf zijn muziek ging produceren. Sterk geinspireerd door een diversiteit aan stijlen, bewandelde hij het pad van de sfeervolle elektronische dansmuziek. Van Jazzy Nu-House tot intelligente Drum & Bass en Hiphop. Zo ook deze schitterende EP, een exponent uit een serie van vier. Het vierde deel alweer, waardoor ik me (mede door mijn onwetendheid van dit sterke project) als een gek naar de platenzaak begeef, op zoek naar de andere drie.

Drie uitstekende sfeervolle house tracks ala St Germain plus een experimenteel geluidsfragment, vullen dit 'zwarte goud'. Muziek afkomstig van een label dat zich al jaren bezighoudt met het uitbrengen van jazzy en funky house, hetgeen ze nog lang mogen volhouden! Een absolute aanrader in dit genre.

Beoordeling: 8,5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws