Jazzanova - The Remixes 1997-2000 (Compost)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

"Jazzanova chuck every aspect of funk, jazz and soul into an unlikely melting pot of sounds and emerge with something so sensual, so coolly groovemungous" - Muzik magazine

"Jazzanova ist die deutschen Kruder und Dorfmeister" - Ouk magazine


Jazzanova is een Berlijnse formatie van producers en dj's. Het Jazzanova DJ-Team bestaat uit het brein Jurgen von Knoblauch, Alexander Barck, and Claas Brieler, die hun liefde voor clubmuziek mengen met allerlei verschillende muzikale invloeden en ook culturen. De producers komen van de formatie Extendend Spirit en bestaan uit Stefan Leisering, Axel Reinemer en Roskoe Kretschmann. Zij wilden op hun beurt wel eens weten hoe de hedendaagse muziek in de clubs klonk. Daar kwamen de heren elkaar ook tegen. De ene groep hield zich bezig met het produceren van funk, soul en jazz en de andere draaide het in de clubs, door er bovendien een flinke portie dansbeats aan toe te voegen. Dus besloten ze de studio in te duiken om een aantal interessante projecten naar hun hand te remixen, hetgeen resulteerde in dit album.

Het talent van deze heren is het gemak waarmee ze beeldschone downtempo composities weten om te toveren tot dansvloer lokkende tracks die hun weerga niet kennen. Daarnaast verschillen de originele tracks behoorlijk van elkaar, wat eens te meer aanduidt dat Jazzanova aan elke stijl haar eigen kenmerkende draai kan geven. Techno, drum & bass, soul, funk en zelfs 2 step, het maakt ze allemaal niet uit. Dat is het knappe van de Duitsers, die naar alle waarschijnlijkheid alleen de kwaliteit van de track en de artiest checken voordat ze een remix aannemen.

Twintig remixen om mee thuis te komen, zoals de schitterende bewerkingen van 4 Hero, Ian Pooley en MJ Cole. Natuurlijk zijn de andere zeventien swingende, soulvolle grooves en jazzy composities ook meer dan de moeite waard en bewijzen de leden van jazzanova dat ze een belangrijk exponent vormen in de zogenaamde fusion-scene. Tot nu toe hebben ze alleen als remixteam gezegvierd, getuige deze fantastische dubbelaar of limited 5LP box, maar een debuutalbum verschijnt eveneens dit jaar. Een getalenteerde act die je zeker in de gaten moet houden, want er komt meer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws