Masters At Work - The Tenth Anniversary Collection (BBE)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het is feest. En wat voor een feest! Twee muziekhelden zijn al ruim een decennium bij elkander en maken al meer dan tien jaar de geilste house. Kenny 'Dope' Gonzales en 'Lil' Louie Vega gaan door het (muzikale) leven als Masters At Work. Meesters aan het werk, niets meer en niets minder! Met medewerking van andere meesters hebben deze twee heren jazz, salsa en latin teruggebracht op de dansvloer en housemuziek volwassen gemaakt. Al deze stromingen zijn namelijk gefuseerd in hun NuYorican Soul project. George Benson, Tito Puente, Jocelyn Brown en Roy Ayers vonden het geweldig om hun kwaliteitsmuziek te linken met housebeats.

Speciaal voor al hun fans is er nu een verjaardagsalbum gecompileerd met de grootste MAW tracks. Kenny Gonzales alias The Bucketheads presents 'The Bomb' (These sounds fallin to my mi-i-i-nd) of The 'Nervous Track' en platen als 'The Bounce' alias Kenlou (je begrijpt de naam, neem ik aan) of 'Beautiful People' met Barbera Tucker bezorgen je de nodige kippenvel. Een pakket van vier cd's staan garant voor de eerste vijf jaar. De tweede box verschijnt over enkele weken. Acht cd's die de geschiedenis van deze New Yorkers weerspiegelt.

Kenny is de man die er voor zorgde dat de beats en het ritmestructuur perfect paste bij Louie's uitstekende gevoel voor warme, mooie melodieen. Met zijn tweeen treden ze wereldwijd als dj's op en vragen daar best een pittig geldbedrag voor. Nietwaar Nighttown, gemeente Rotterdam en Chesterfield? Ook als je jouw muziek wilt laten doordrenken met de Masters At Work vibe, kost je dat gemiddeld zo'n vijfenzeventig duizend ballen. Maar dan gaat je plaatje het wel maken, geloof me! Artiesten die daar het geld voor hadden, waren o.a. Michael Jackson, Madonna en Lisa Stansfield. Zij wilden maar al te graag dat hun muziek ook uitermate geschikt werd voor op de dansvloer.

Volgend jaar verschijnt het gewilde tweede deel van NuYorican Soul en een nieuw album van Kenlou (hun house alter ego) zal nog voor het eind van dit jaar in de schappen liggen. Ook zijn ze beiden met soloprojecten bezig. Er is onlangs een hip hop album van Kenny verchenen en Louie legt de laatste hand aan een nieuw Hardrive album. De Masters zitten na tien jaar nog steeds niet stil. Gelukkig maar!

Check de september issue van Bassic Groove magazine voor een completere reportage over deze houseproducers! Wordt lid en ontvang zo'n MAW BOX met vier schijfjes tophouse! Krijg je geen spijt van...

Luister naar een aantal tracks van MAW

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws