10 Years Strictly Rhythm - Mixed by Louie Vega (Strictly Rhythm)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Wat hebben Armand van Helden, Roger Sanchez, DJ Sneak, Josh Wink, Ultra Nate, Reel To Real aka Erick Morillio, Todd Terry, David Morales en de Masters At Work met elkaar gemeen? Het zijn allemaal exponenten van een van de meest invloedrijke houselabels uit de geschiedenis. Op Strictly Rhythm zijn zoveel klassieke house tunes uitgebracht. En nog steeds staat het inmiddels volwassen label garant voor kwalitatieve house. De absolute vertegenwoordiger van de New-York house sound.


luisteren naar 10 Years Strictly Rhythm


Tijdens haar tienjarig bestaan werd er feest gevierd. Een feest waar een mixalbum met de allerbeste tunes van de laatste tien jaar natuurlijk niet mocht ontbreken. Een dubbel cd gemixt door misschien wel de belangrijkste artiest van het label. Louie Vega, de helft van het baanbrekende houseduo Masters At Work. Op dit album neemt de Amerikaan je mee op reis naar het verleden. Al snel wordt duidelijk dat de housemuziek van '90 niet alleen uit 'Energy Flash' en 'Pullover' bestond, maar toen ook al veel dieper ging. Pianopartijen, aanstekelijke saxofonen en loepzuivere vocalen passeren de revue. Kippenvel gegarandeerd bij de tracks 'Folow Me' (to a place where we can be free) en het welbekende 'Who Keeps Changing Your Mind' van South Street Player.

Het tempo wordt langzaam opgevoerd. Na commerci묥 Strictly Rhythm hits als 'Free' van Ultra Nate en 'I Like To Move It' van Reel To Real, sluit cd 1 in stijl af. Met zes achtereenvolgende tracks die er altijd voor hebben gezorgd dat zelfs jij de dansvloer durfde te betreden, geeft Louie Vega het tijdloze karakter van die platen nog eens aan. Geloof me, 'Can You Feel It' van CLS, 'Higher State Of Consciousness' van Josh Wink en 'The Witch Doktor' van Armand Van Helden zijn het bewijs, dat niet alleen goede seks tot een orgasme leidt.

Het tweede deel van de reis gaat wat minder ver terug in het verleden. Cd 2 is het bewijs dat garage een belangrijkere rol ging spelen in de New-York house sound. Naarmate de house zich ging splitsen in allerlei verschillende stijlen midden jaren '90, werden vocalen steeds meer gewaardeerd in de Amerikaanse hoofdstad. Ook Strictly Rhythm moest die trend wel volgen. Aanstekelijke garage is het motto van het tweede deel van dit verjaardagsalbum.

Een interessante geschiedenisles is de conclusie, na het beluisteren van dit juweeltje. Met dank aan meestermixer Louie Vega!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws