Underworld - Beaucoup Fish (JBO)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Darren Emerson, (dj) Karl Hyde (zang/gitaar etc) en Rick Smith (producer) waren tezamen Underworld. Vanwege het feit dat Darren Emerson het tijd vond om zijn vleugels als dj en producer te spreiden en meer tijd aan zowel zijn dochtertje als zijn Underwater label te besteden, heeft hij zijn werkzaamheden voor Underworld beeindigd. Geruchten dat Darren's aandeel in de opbrengst aanzienlijk minder was en dus geleid heeft tot zijn vertrek zijn te verwaarlozen, aldus een woordvoerder van Underworld's label Junior Boys Own.

Alleen al uit respect voor dit trio die de laatste tien jaar voor mooie momenten in de clubs heeft gezorgd, (Rez, Born Slippy & Darktrain zijn zo van die momenten) vinden we het gepast om hun laatste album nog eens te bespreken.

Beaucoup Fish opent sfeervol met het opbouwende 'Cups'. Een track die in eerste instantie gevoelig en 'housy' aanvoelt, maar gaandeweg verandert in heftige breaks en opzwepende melodieen. Bij 'Push Upstairs' waan je jezelf in de Basement van Nighttown op donderdagavond. Heftige techno wordt gecombineerd met aanstekelijke pianopartijen en natuurlijk de onmiskenbare zang van Karl Hyde.

Dan is het tijd voor een van de mooiste en warmste momenten van Beaucoup Fish. Met 'Jumbo' neemt Rick Smith je mee naar een paradijs vol prachtige soundscapes en zorgt Darren Emerson voor gevoelige diepe beats. Verder neemt Karl Hyde's drang naar suiker ernstige vormen aan wanneer hij een 'sweet girl' onmoet. Al met al kippenvel gegarandeerd en misschien wel de mooiste housetrack van de laatste jaren, dat nu al eindeloos geremixt is. Over remixen gesproken; 'King Of Snake' werd ook onder handen genomen door de groten. Ik noem een Dave Clarke, Fatboy Slim en natuurlijk ook Darren Price. Hier geldt overigens wel dat aan een goede track niet te sleutelen valt, want niemand haalt het niveau van het origineel.

Opmerkelijk aan dit album is de old skool hip hop track 'Bruce Lee' die de muzikaal kwalitatieve plank van Beaucoup Fish totaal misslaat! Een absolute techno anthem, vergelijkbaar met het baanbrekende 'Born Slippy' is 'Kittens'. Stampende techno met een heuse climax. Deze track houdt massa's dansende mensen op de been en is nu al grijs gedraaid in de clubs en op de grote feesten. (Darren Emerson sloot hiermee zijn set op I Love Techno af, vorig jaar november) Beaucoup Fish mag niet ontbreken in je collectie.

Luisteren naar Beaucoup Fish

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws