Groove Armada - Back To Mine (DMC)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het uit Londen afkomstige duo Tom Findlay en Andy Cato vormen gezamenlijk de producers van Groove Armada. Verder worden ze begeleid door de zangeres Gamma Funk, een mc en tijdens hun optredens door een voltallige begeleidingsband.Zij waren verantwoordelijk voor een van de beste optredens op het Lowlands festival vorig jaar zomer. Zondagochtend om een uurtje of elf, nadat Remy afgedropen was (die zowat de gehele nacht had doorgestampt) hebben ze het voor elkaar gekregen om de die-hard dance liefhebbers volop in beweging te houden. En dat was vette klasse na een zware zaterdagnacht.

Hun tweede album Vertigo van vorig jaar behoort tot een van de prettigste luistertechno-albums van de twintigste eeuw! Tracks als At The River, If Everybody Looked The Same en I See You Baby (shaking that ass) bestormden de Europese hitlijsten.

Een groot liefhebber van de sound van deze twee heren is niemand minder dan Fatboy Slim. Hij nodigde de twee hoogstpersoonlijk uit op zijn bruiloft. Niet alleen om daar champagne te drinken, maar om de gehele avond de muziek te verzorgen!

Naast hun live-performances treden de twee producers samen ook als dj's op. Back To Mine is zo'n dj-set. De mellow beats worden vergezeld met zwoele saxofonen, sexy cello's en glasheldere pianopartijen. Een opmerkelijke track op deze bloedmooie cd is 'Playing Your Game Baby van Bary White'. Ook Groove Armada's remix van 'A Tribe Called Quest's Description Of A fool' gaat erin als koek! 'Ian Pooley's remix van Chaser's Tall Stories' laat alle house harten nog eens sneller kloppen, waarna dit meesterwerkje gepast wordt afgesloten met wonderschone piano- en gitaarpartijen.

Een must voor tijdens de afterparty, in de slaapkamer of gewoon in je cd-speler!

Groove Armada

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws