LTJ Bukem - Journey Inwards (Good Looking)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het debuut album van LTJ Bukem was het wachten meer dan waard! Naast bekende junglekrakers van Bukem als Music, Horizons, Demon's Theme en Atlantis, die nog steeds fungeren als zijn visitekaartje, was het nu toch wel tijd voor zijn eerste echte album. En zowaar na tien jaar verscheen hij eindelijk. Een dubbelaar die je meeneemt naar de seventies. James Brown in een modern jasje zou je kunnen stellen. LTJ Bukem is een van de grondleggers van de melodieuze drum & bass sound. Zijn Good Looking label doet het nu al een lustrum erg goed. Sinds de verschijning van het eerste Logical Progression album in '96 zijn er maar liefst achtien compilatie albums uitgekomen via Good Looking en haar sub-labels als Earth, Cookin' en 720 Degrees.

Zijn intelligente beats staan recht tegenover de hardstep drum 'n bass van producers als Ed Rush en Andy C. Sfeervolle drum 'n bass, soul, funk, heel veel jazz en zelfs house maken dit album allerminst eentonig. Neem nu de aanstekelijke nummer 'Rhodes To Freedom', dat belooft een ware drum & bass kraker te worden. Energieke beats en prachtige saxofoonpartijen staan garant voor de nodige kippenvel. Dan is er 'Inner Guidance' dat swingt als een tiet! Een aangename basslijn afgewisseld met een allerminst onaantrekkelijke dwarsfluit. Klinkt erg lekker. Zwijmel weg op 'Unconditonal Love'. De sax op deze prachtige plaat pakt je genadeloos bij je nekvel en dwingt je tot het intense genot. Tot slot kan er nog lekker gedanst worden op de diepe house-track 'Feel What You Feel'.

Met dit album bewijst de 32 jarige Danny Williamson, alias LTJ Bukem, dat hij meer in zijn mars heeft op productiegebied dan louter drum 'n bass. En daar beschikken maar weinig producers over.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws